Nieuwe naam VSB Fonds

Nieuwe naam VSB Fonds

14-05-2018

VSB Fonds Alphen aan den Rijn gaat verder als FONDS ALPHEN en omstreken

Op zaterdag 12 mei is de nieuwe naam van VSB Fonds Alphen aan den Rijn bekend gemaakt. De Alphense Reddingsbrigade viste het doek met de nieuwe naam uit het Romeinse bad in Archeon. Beide organisaties ontvingen kort geleden een bijdrage van het Fonds en werkten graag mee aan de onthulling. Het Archeon vroeg een bijdrage voor hun project 'Belééf de restauratie van de Romeinse schepen van Zwammerdam in Museumpark Archeon’ en de reddingsbrigade gaat nieuwe droogpakken aanschaffen. 

VSB Fonds Alphen aan den Rijn wordt vaak verward met fondsen die ook VSB in hun naam dragen. Het bestuur heeft daarom besloten om verder te gaan onder de nieuwe naam FONDS ALPHEN en omstreken. Het fonds steunt jaarlijks maatschappelijke initiatieven in Alphen a/d Rijn en omgeving en beschikt over een vermogen van ruim € 10 miljoen. Het afgelopen jaar ondersteunde het VSB Fonds Alphen aan den Rijn e.o. met € 125.000,- initiatieven die ervoor zorgen dat verenigingen en stichtingen allerlei projecten kunnen opstarten/uitvoeren op het gebied van kunst, cultuur, maatschappij, onderwijs, gezondheid en sport.

Uitbreiding verzorgingsgebied
Fonds Alphen en omstreken breidt bovendien het verzorgingsgebied uit. Verenigingen en stichtingen uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem kunnen voortaan een aanvraag indienen voor financiële steun bij hun projecten. 

Kennisbijeenkomst voor bestuurders op 4 juni
Fonds Alphen en omstreken organiseert  een, gratis, kennisbijeenkomst over het voorkomen van juridische problemen bij stichtingen en verenigingen.  Bij (vrijwillige) bestuurders leven vragen over de juridische aspecten van verenigingen, bestuurders maken zich bovendien zorgen over de juridische risico’s voor henzelf of hun vereniging/stichting.  Er zijn twee experts die hun kennis delen; mr. Marjo Vink, jurist verenigingsrecht en mr. John Kroes, notaris.

Aan het einde van de avond gaat iedereen naar huis met de nodige tips. Alle verenigingen/stichtingen ontvangen bovendien een digitale handleiding over het voorkomen van juridische risico’s bij de vereniging en informatie over de AVG.

Ontstaan
Op 27 mei 1994 sloot de Bondsspaarbank zich aan bij het internationale bank- en verzekeringsconcern Fortis (voorheen VSB Groep). Als gevolg van deze samenwerking kwam de Stichting Bondsspaarbank in het bezit van een aanzienlijk kapitaal. Besloten is om de jaarlijkse opbrengst van dit kapitaal ten goede te laten komen aan de samenleving van Alphen aan den Rijn en omstreken. Immers, dank zij de inspanningen van generaties spaarders kon de Bondsspaarbank sinds haar oprichting in 1842 uitgroeien tot de instelling die zij uiteindelijk is geworden. Met dit als achtergrond verandert de Stichting Bondsspaarbank  in1994 haar naam in Stichting VSB Fonds Alphen aan den Rijn en omstreken en nu dus in Fonds Alphen en omstreken. 

Meer lezen?

  • Archeon ontvangt erepenning Gemeente Alphen aan den Rijn
  • Nationale bijentelling
  • Ridder in Orde van de Ster van Italië
  • Schots Weekend

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design