Nieuw seizoen in Archeon!

Nieuw seizoen in Archeon!

14-03-2016

Archeon is vanaf 20 maart weer volledig geopend. De jager-verzamelaars, Romeinen en de vele ambachtslieden vertellen u graag over de prehistorie, Romeinse tijd en de middeleeuwen.

Ga mee héél ver terug in de tijd, naar het kamp van de jagers. Stap ook eens in een echte boomstamkano en bekijk ook het leven van de eerste boeren. Kom héél dichtbij de Romeinen in een echt badhuis met een Romeinse massage of bezoek de geurige kruidentuin en geniet even bij de Romeinse Tempel. Duik diep in de middeleeuwen en schiet alvast de pijl in de roos of word tot ridder geslagen. In het middeleeuwse stadje wordt hard gewerkt bij de mandenmaker, de bakker en de ambachten van weleer. De hutten, huisjes en gebouwen hebben ooit allemaal in ons land gestaan. Bezoek ook het Archeologiehuis waar allemaal échte vondsten liggen en waar je zelf ook actief mee kunt doen. Dagelijks is er een afsluitend gladiatorengevecht in de Arena. Beleef deze familiedag terug in de tijd!

 

Pannenkoekenhuis ‘Het Klooster’ in Archeon

Sluit de dag af met een heerlijke pannenkoek volgens het recept van topkok Pierre Wind. Komt u pannenkoeken eten in het pannenkoekenhuis dan heeft u vanaf 16:00 uur gratis toegang tot het park. Pannenkoekenhuis ‘Het Klooster’ is geopend tot 20:00 uur.

20 maart Palmpasen in Archeon

Op Palmzondag 20 maart a.s. wordt in Archeon de intocht van Jezus in Jeruzalem op middeleeuwse wijze nagespeeld in het stadje Gravendam. Kom ook en vervul een rol tijdens deze bijzondere processie. Je kan helpen met het uitdelen van palmtakken en het uitspreiden van kleden. Of word een apostel of leerling en loop zingend mee met de processie en onze broeders.

Meer lezen?

  • Nieuwsbrief Zomervakantie 2024
  • Flora & Fauna nieuws juli 2024
  • Inwoners Alphen vieren 10 jaar fusie gemeente in Archeon
  • 'De Limes Leeft' podcast met Romein Ratna

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design