Nationale Boomfeestdag in Archeon

Nationale Boomfeestdag in Archeon

15-03-2019

Afgelopen woensdag 13 maart vierde Archeon een feestje in verband met het 25-jarig bestaan. Archeon ontving een subsidievoucher van het Landschapsfonds Holland Rijnland om de, ook al 25-jarige, middeleeuwse boomgaard te renoveren.

Tijdens deze feestelijke bijeenkomst werd de subsidievoucher van € 1.000.- door Peter van den Akker, voorzitter van het Landschapsfonds Holland Rijnland, overhandigt aan Niko Geerlings, voorzitter van de Stichting Museumpark Archeon. Landschapsfonds Holland Rijnland wordt ondersteund door De Groene Motor. Zij helpen vrijwilligersgroepen in het groen en verzorgen de verdeling van de subsidievouchers.

Aansluitend strooide wethouder Gert-Jan Schotanus van Alphen aan den Rijn samen met Niko Geerlings en Peter van den Akker bokashi rondom de boomspiegels van de fruitbomen. Bokashi is een bodemverbeteraar uit bladafval afkomstig uit de Gnephoek en werd speciaal voor deze gelegenheid gebracht door Marcel Eilers van Voedselpark de Gnephoek.

Met de subsidievoucher kan Museumpark Archeon het cultuurlandschap verrijken met een hoogstamboomgaard als een van de middeleeuwse cultuurlandschappen. Over enkele jaren geeft deze hoogstamboomgaard in het voorjaar nog meer bloesem voor de wilde en honingbijen. Door de bestuiving levert dat dan ook weer veel fruit op voor de “toerten” van de middeleeuwse bakker in Archeon. Onze dank aan het Landschapsfonds Holland Rijnland is groot voor deze mooie bijdrage.

Na de Nationale Boomfeestdag kunnen andere organisaties en particulieren zich aanmelden bij de stichting Landschapsfonds Holland Rijnland om een aanvraag in te dienen voor een subsidievoucher. Meer informatie over de subsidievouchers krijgt u via de website https://www.landschapsfondshollandrijnland.nl/voucher/

 

Meer lezen?

  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024
  • Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design