Nationale Bijentelling in Museumpark Archeon

Nationale Bijentelling in Museumpark Archeon

16-04-2018

Blij met de bij!

In het weekend van 21 en 22 april doet Archeon mee aan de ‘Nationale Bijentelling’. Waarom doen we daar aan mee, ons museumpark is immers al een eldoradoi voor wilde bijen? Dat doen we omdat het niet goed gaat met de wilde bij in Nederland. Van de 358 soorten is ruim de helft bedreigd. Als we meer weten over bijen, kunnen we de bij beter helpen. Elke bij telt, jij ook?
In Archeon komen de meeste bijensoorten van heel Zuid Holland voor, je kunt op die dag dus veel verschillende wilde bijen maar ook honingbijen herkennen en fotograferen met je telefoon.

In dit weekend is er naast het bijentellen een heuse bijenmarkt in Archeon met van alles wat maar met wilde en honingbijen te maken heeft.

Wij willen u tijdens dit weekend laten zien hoe u thuis met eenvoudige maatregelen mee kunt zorgen voor een beter leven van  bestuivers. Uw bijdrage zorgt ervoor dat de werkgroep bijenlandschap Groene Cirkels Archeon  de zorg van bedreigde bijen kunnen verbeteren.

Wil je meer weten over dit weekend of om vrijwilliger te worden bij het bijenvolk Archeon van Bijenlandschap Groene Cirkels neem dan contact op met wiel@archeon.nl en kijk ook op https://www.nederlandzoemt.nl/

Aan dit weekend werken mee:

          
         

Meer lezen?

  • Nieuwsbrief Vier het voorjaar
  • Vernissage tentoonstelling ‘There is No Planet B’
  • Romeinse Valentijnsdag 'Lupercalia'
  • Archeon voor de 10e keer op rij Green Key!

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design