Nationale Archeologiedagen: Scherven brengen geluk

Nationale Archeologiedagen: Scherven brengen geluk

05-10-2015

Op 17 en 18 oktober 2015 vinden de Nationale Archeologiedagen plaats. Het Archeologiehuis Zuid-Holland-Romeins museum, doet hier dit jaar aan mee. Bezoekers kunnen deelnemen aan opgravingen, een interactieve prijsvraag of meelopen met een van de rondleidingen. Zaterdag 17 oktober vindt de opening plaats, waarbij de Nationale Archeologiedagen in het Archeologiehuis Zuid-Holland officieel van start gaan.

Archeologiehuis Zuid-Holland

Archeologiehuis Zuid-Holland in Alphen aan den Rijn herbergt archeologische vondsten uit de provincie Zuid-Holland en presenteert deze met behulp van maquettes, reconstructies, doe-tafels en audiovisuele presentaties.

Activiteiten voor jong en oud

Tijdens de Nationale Archeologiedagen kan iedereen meedoen aan de georganiseerde activiteiten. In samenwerking met de AWN – Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie - wordt er een kinderopgraving georganiseerd waarbij er, op zaterdag zelfs met metaaldetector, gezocht kan worden naar aardewerk en munten. Deze objecten mag de bezoeker vervolgens mee naar huis nemen om nog extra na te kunnen genieten van de dag.

Op verschillende tijden zullen er in het Archeologiehuis rondleidingen worden geven langs de tentoonstelling. Tijdens deze rondleidingen zal de bezoeker alles te weten komen over de geschiedenis van de provincie, waaronder de Romeinse Limes (een reeks forten langs de Rijn). Ook zal er een interactieve prijsvraag plaatsvinden waarbij, door het beantwoorden van enkele archeologische vragen, 2 kaartjes gewonnen kunnen worden voor het winterschaatsen in het Archeon.  

Meer lezen?

  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024
  • Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design