Mode door de eeuwen heen

Mode door de eeuwen heen

18-08-2022

In de prehistorie is een demonstratie van plantaardige vezels, zoals brandnetel, vlas en boombast. De wol wordt geverfd met natuurlijke materialen en er zijn demonstraties van spinnen en weven.

In de prehistorische boerderij is een tentoonstelling waar allerlei reconstructies van kleding, kostuums en accessoires van prehistorische kleding worden getoond. Met voorbeelden van plantaardige materialen worden de verschillende technieken gedemonstreerd.

In de Romeinse tijd wordt textiel stempelen getoond, en bij het huis uit Voorburg kunnen bezoekers een selfie maken in Romeinse kleding. De Romeinse legionairs laten zien hoe men een maliënkolder maakt. Ook zijn diverse stijlen van de Romeinse kledij te bewonderen.

In de middeleeuwen worden demonstraties gegeven van borduren, spinnen, weven, bandweven, kaartweven en vilten. De schoenmaker zorgt voor het allerbeste schoeisel van leer en een middeleeuws gezelschap showt laat-middeleeuwse kleding. Mode is van alle tijden en dat laten we zien dit weekend! 

 

 

Meer lezen?

  • Shortlist Thea Beckman Prijs 2024
  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design