Limes Kennisdag Zuid-Holland 2023

Limes Kennisdag Zuid-Holland 2023

13-11-2023

Ruim veertig Erfgoedvrijwilligers trotseerden recent onweer en regen om aan Limes Kennisdag Zuid-Holland in Den Haag te kunnen deelnemen. Deze dag, georganiseerd door Romeinse Limes Nederland en het Erfgoedhuis Zuid-Holland i.s.m. de Provincie Zuid-Holland, stond in het teken van netwerken, kennisvermeerdering en actief aan de slag te gaan.

Tom Hazenberg sprak over de Neder-Germaanse Limes in Zuid-Holland. Marjolein Woltering vertelde over het UNESCO Werelderfgoed. En Catherine Visser gaf uitleg over het Interpretatiekader van het Kwaliteitsteam Nederlandse Limes Samenwerking. Daarna presenteerde Marieke van Winkelhoff van Erfgoed Zuid-Holland de wintereditie van de Evenementenkalender met (Limes)evenementen van de Limeslocaties Zuid-Holland. Ook aan het opbouwen van een (Romeins) verhaal voor je eigen Limeslocatie werd volop aandacht besteed, onder leiding van workshopleiders Willeke en Carolien Guelen. Een intensieve en inspirerende dag!

De bijeenkomst werd druk bezocht door Limes-vrijwilligers van bijna alle Limes Presentatie Units van Zuid-Holland nl.  Bodegraven Hortus Populus en Centrum, Zwammerdam Nigrvm Pvllvm, Museumpark Archeon Alphen aan den Rijn, Historisch Museum Hazerswoude, Park Matilo Leiden en Museum Swaensteyn in Voorburg.

IMG_0076.jpg

Erfgoedvrijwilliger.nl
Deze Kennisdag maakte deel uit van een drietal bijeenkomsten over de Neder-Germaanse Limes, georganiseerd door de drie betrokken Erfgoedhuizen.  Want ook in de provincies Utrecht en Gelderland hebben in de loop van oktober dergelijke bijeenkomsten plaatsgevonden. Het past binnen de doelstellingen zoals deze zijn verwoord op Erfgoedvrijwilliger.nl: 

1. Het vergroten van participatie en verbondenheid op het gebied van erfgoed;
2. Het ondersteunen, verrijken, en versterken van het erfgoedveld;
3. Het verbinden en professionaliseren van erfgoedvrijwilligers.

IMG_0050.jpg

Meer lezen?

  • Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes
  • Erepenning voor Museumpark Archeon
  • Nationale bijentelling
  • Ridder in Orde van de Ster van Italië

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design