Limes Congres

Limes Congres

22-08-2022

Zondag 21 augustus t/m 27 augustus vindt in Nijmegen het XXV Internationale Limes Congres plaats
Onderzoekers en wetenschappers uit 35 landen nemen deel aan dit congres en is georganiseerd door de Gemeente Nijmegen. Donderdag 25 augustus verwelkomt Museumpark Archeon de deelnemers en maken naast een bezoek aan het park ook uitvoerig kennis met de Zwammerdamschepen.
Ook wordt deze dag een intentieverklaring ondertekend: samenwerken aan de realisatie van het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum en de restauratie van de Rijks Maritieme Erfgoedcollectie Zwammerdamschepen.
Deze gebeurtenis zal plaatsvinden in de Arena van Museumpark Archeon ten overstaan van de ruim 400 onderzoekers van de Romeinse Limes. Met dit initiatief tonen zij aan dat de internationale partners de ambities van de Nederlandse partijen die nauw betrokken zijn bij het onderzoek naar de Romeinse Limes, en het tentoonstellen van de belangrijkste vondsten die daarbij zijn gedaan. De intentieverklaring wordt ondertekend door de Provincie Zuid-Holland gedeputeerde Willy de Zoete, Rijksdienst voor Cultuur (RCE) directeur Arjan de Zeeuw, Gemeente Alphen aan den Rijn wethouder Anouk Noordermeer, Stichting Museumpark Archeon bestuurslid Jan Jehee.

Meer lezen?

  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024
  • Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design