Lijnbus naar Archeon

Lijnbus naar Archeon

16-10-2019

Vanaf 15 december wordt het voor bezoekers mogelijk om vanaf station Alphen met de bus naar het Archeon te gaan. Arriva zal vanaf dat moment een nieuwe buslijn inzetten.

Het was al langere tijd een wens van Museumpark Archeon om busvervoer aan te bieden naar het park. Vanaf 15 december lijkt dit dan toch echt te gaan gebeuren. Vervoersorganisatie Arriva voert in 2020 een nieuw vervoerplan door, welke op 15 december in zal gaan. Hierin staat onder meer dat Arriva een extra stadsbus toe zal voegen die ook langs het Archeon zal rijden.

Archeon is positief gestemd over de komst van de nieuwe buslijn. "Wij zijn heel blij", vertelt directeur Monique Veldman. "Bezoekers hebben dan ook de optie om met het Openbaar Vervoer naar het Archeon te komen, want ze worden bijna voor de deur afgezet. Hopelijk zullen hierdoor nog meer mensen het Archeon weten te vinden."

Het toevoegen van een extra buslijn is mogelijk doordat de routes van buslijn 3 en 4 korter zullen worden. De bussen zullen vanaf 15 december niet meer via De Baronie en Rijnhaven rijden. Hierdoor komen extra middelen beschikbaar, waardoor een nieuwe buslijn kan worden ingezet.

Lijn 5 zal vanaf 15 december gedurende de dag elk uur en op alle dagen van de week rijden.

Klik hier en lees meer

Meer lezen?

  • Nationale bijentelling
  • Ridder in Orde van de Ster van Italië
  • Schots Weekend
  • Nieuwe voorzitter VVvA: Bert Huisman

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design