Lezing VVvA: slenteren door de geschiedenis van Gouda

Lezing VVvA: slenteren door de geschiedenis van Gouda

04-06-2015

Datum: 10 juni 2015 19:30 - 22:00

Locatie: Alphen, Archeologiehuis

Lezing in het Archeologiehuis (het museum bij de ingang van Archeon, Archeonlaan 1) In samenwerking met Archeon en het Archeologiehuis nodigen wij u uit voor een interessante lezing door Dhr. Drs. Maarten Groenendijk. Zeker samen met de stadswandeling door Gonnie Smit-van Stapele op 30 mei ervaart u Gouda vanuit archeologisch perspectief.

Woensdag 10 juni 2015. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur
SLENTEREN DOOR DE GESCHIEDENIS: EEN ARCHEOLOGISCHE STADSWANDELING DOOR GOUDA
Maarten Groenendijk neemt u mee op een virtuele wandeling door archeologisch Gouda en staat op verschillende plekken stil bij de zichtbare en onzichtbare geschiedenis van de stad. Aan de hand van oude en recente opgravingen passeren allerlei onderwerpen de revue: ‘Ploeteren in de prut’, ‘Het Raetsel van Raet’, ‘Niet opgegraven, toch belangrijk’, ‘Het eerste en tweede kasteel van Gouda’, ‘Vrome vrouwen of stoute nonnen?’ , ‘Het belang van Gouds Groen’, ‘Alles voor de Tol’, ‘Rijke Stinkerds in de St. Janskerk’, ‘Een jachtkamp uit de steentijd’, ‘Povere Proveniers’: na deze lezing weet u alles van deze en vele andere fascinerende aspecten van de Goudse geschiedenis!

OVER DE SPREKER
Maarten Groenendijk is archeoloog en werkt sinds 2002 voor de gemeente Gouda. Als stadsarcheoloog is hij belast met alle aspecten van archeologie, waaronder het voorbereiden, begeleiden en controleren van archeologische projecten, het beheren van de archeologische collectie in het Gouwedepot en het geven van publieksvoorlichting, onder meer op scholen. Naast zijn werk is Maarten momenteel bezig met een promotieonderzoek naar de effecten van moderne heipalen op het archeologisch erfgoed.
De lezingen van de VVvA zijn gratis, voor consumpties wordt een kleine vergoeding gevraagd.
Aanmelden graag via http://www.vrienden-archeon.nl/agenda/43-lezing-vvva-slenteren-door-de-geschiedenis-van-gouda.

Meer lezen?

  • Nieuwsbrief Zomervakantie 2024
  • Flora & Fauna nieuws juli 2024
  • Inwoners Alphen vieren 10 jaar fusie gemeente in Archeon
  • 'De Limes Leeft' podcast met Romein Ratna

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design