Lancering LimesJournaal

Lancering LimesJournaal

26-04-2018

Op donderdag 26 april (vandaag) om 16.30 uur wordt de eerste editie van het LimesJournaal uitgezonden op RomeinseLimes.nl. De limes is de grens van het Romeinse Rijk. In Nederland ligt deze militaire zone langs de Rijn in de provincies Gelderland, Utrecht en Zuid-Holland. Dit Romeinse monument is voorgedragen als UNESCO Werelderfgoed. Het LimesJournaal brengt het nieuws van de limes.

Het LimesJournaal is een initiatief van het Zuid-Hollandse Limes-netwerk, maar richt zich op het hele limes-gebied in de drie Rijn-provincies. Het LimesJournaal zal het publiek op de hoogte brengen van nieuwe ontdekkingen, archeologische discussies en alle tentoonstellingen en evenementen.

Het LimesJournaal zal elke twee weken worden uitgezonden op RomeinseLimes.nl en vervolgens beschikbaar worden gesteld aan andere media. Het journaal wordt gemaakt door Hazenberg Archeologie, Museumpark Archeon, Sera Business Design en Echo tekst en presentatie. De provincie Zuid-Holland ondersteunt de ontwikkeling van dit medium financieel in het kader van haar erfgoedlijnenbeleid.

De redactie van het LimesJournaal nodigt de onderzoekers en organisatoren uit om nieuws en evenementen aan te dragen via de website Limesjournaal.nl. Zo wordt het LimesJournaal een nieuwsbron die de makers van de limes (onderzoekers en organisatoren) en de limes-fans en toeristen bij elkaar brengt. (redactie@LimesJournaal.nl)

www.LimesJournaal.nl
twitter: @LimesNL

Volgende uitzending gepland op donderdag 10 mei

Meer lezen?

  • Nieuwsbrief Zomervakantie 2024
  • Flora & Fauna nieuws juli 2024
  • Inwoners Alphen vieren 10 jaar fusie gemeente in Archeon
  • 'De Limes Leeft' podcast met Romein Ratna

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design