Ladies Night in Archeon op Internationale Vrouwendag

Ladies Night in Archeon op Internationale Vrouwendag

28-02-2018

In de Herberg van Museumpark Archeon is op donderdag 8 maart een Ladies Night die in het teken staat van Internationale Vrouwendag. De Ladies Night wordt georganiseerd en aangeboden door Petra Hoogenes en Lisette Goddrie-Godart.

Tijdens Ladies Night zijn er van 20.00 tot 23.00 uur proeverijen, demonstraties, workshops, stands met leuke cadeaus voor jezelf, activiteiten en nog veel meer. Toine Kremer van Helemaal Top verzorgt de muziek en aan het eind van de avond een live optreden. Gastvrouw is Desirée van Brussel. De entree is gratis en vroege vogels die tussen 20.00 en 21.00 uur binnenkomen krijgen twee gratis drankjes aangeboden.

De Ladies Night is bedoeld voor Alphense vrouwen die gewoon een leuke avond willen hebben. Toch is er voor Petra Hoogenes en Lisette Goddrie-Godart een dieper doel. “Wij zijn allebei kandidaat-raadslid voor de lokale partij Nieuw Elan tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen”, vertellen zij. “En wij vinden dat politiek dichtbij mensen moet staan. Vandaar dat we tijdens Ladies Night met een leuke ‘pubquiz’ willen laten zien dat iedereen dagelijks met politieke onderwerpen te maken heeft.”

Donderdag 8 maart is Internationale Vrouwendag. Een dag waarop wereldwijd wordt nagedacht over de positie van vrouwen in de maatschappij. In de Universele verklaring van de Rechten van de Mens is vastgelegd dat mannen en vrouwen dezelfde rechten hebben. Helaas is dat in de praktijk vrijwel nergens op de wereld het geval. Dat is meteen de link naar de politiek. Politieke partijen en daarmee landelijke, provinciale en lokale besturen hebben hier invloed op. Daarom moeten er meer vrouwen in de politiek en dus aan 'de knoppen draaien'. Petra Hoogenes en Lisette Goddrie-Godart zijn op 21 maart kandidaten nr.2 en nr.6 op Lijst 2, Nieuw Elan.

Meer informatie over Ladies Night, de deelnemers en alle activiteiten is te vinden op facebook.com/@LadiesNightNieuwElan.

Meer lezen?

  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024
  • Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design