Kidsproof 2023

Kidsproof 2023

24-11-2022

Hoera! Ook dit jaar mag Museumpark Archeon zich weer Kidsproof museum 2023 noemen. Wij mogen wederom dit keurmerk een jaar lang voeren. Dit kwaliteitsstempel is een initiatief van de Museumvereniging en laat zich het beste vergelijken met de Michelinsterren van de museumwereld. Het komt tot stand door en voor kinderen. Zij moeten het museum waarderen met een 8 of hoger en de NET promotor score – een meetinstrument in hoeverre kinderen het museum zouden aanraden aan andere kinderen – moet zeer goed zijn. Kinderen geven als beoordeling: “Je kunt hier zelf veel leuke dingen doen. Bijvoorbeeld een kaars maken, bootje varen, pijl en boog schieten en coole shows bekijken!”. 

In totaal telt Nederland het komende jaar 55 Kidsproof musea. Na meer dan 11.000 museuminspecties door 6.000 Museuminspecteurs – dat zijn kinderen t/m 12 jaar – mogen musea in 10 van de 12 provincies een jaar lang dit felbegeerde keurmerk voeren. Nog nooit heeft de Museumvereniging zoveel inspecties ontvangen, ondanks het feit dat zij te maken hadden met een lockdown. Deze stijgende lijn past in de trend dat steeds meer kinderen het museum weten te vinden. In 2021 bezochten 2,4 miljoen jongeren t/m 18 jaar een museum op een totaal van 11,8 miljoen bezoeken. De volledige lijst met Kidsproof musea staat op www.museumvereniging.nl. 

 Musea spelen op deze groeiende groep in en de kwalificatie Kidsproof helpt hen nieuwe doelgroepen aan te boren. Alle musea die het Kidsproof label hebben verdiend, krijgen een ereplek op Museumkids.nl. En dat vergroot de aantrekkingskracht van onze gemeente, voor kinderen, (groot)ouders en basisscholen. 

De Museumvereniging brengt met veel trots dit keurmerk groots onder de aandacht, want musea zijn belangrijk. Aan de hand van uiteenlopende collecties vertellen musea over waar we vandaan komen en wie we zijn. In musea kun je een leven lang leren en de wereld steeds opnieuw ontdekken.  
 
Museumpark Archeon is enorm trots op dit keurmerk en dankt hierbij alle kinderen/ inspecteurs voor hun leuke en eerlijke oordeel. Natuurlijk ook een speciaal woord van dank aan onze collega’s en vrijwilligers die alle dagen klaarstaan voor de historische avonturen in Museumpark Archeon.

MK_Awards-Sticker_2023-Normaal-1-1024x1024.png

 

 

Meer lezen?

  • Nieuwsbrief Zomervakantie 2024
  • Flora & Fauna nieuws juli 2024
  • Inwoners Alphen vieren 10 jaar fusie gemeente in Archeon
  • 'De Limes Leeft' podcast met Romein Ratna

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design