Introductie verhalenbundel

Introductie verhalenbundel

31-07-2019

“Op avontuur door de tijd: Ontdekkingsreis in Archeon.”

De net van de pers gerolde verhalenbundel “Op avontuur door de tijd: Ontdekkingsreis in Archeon” werd tijdens het jaarlijkse bezoek van de Romeinse soldaten uit museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn aan de jonge patiëntjes in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht ten doop gehouden.
Namens de Schrijvers van de Ronde Tafel (een collectief van zestien schrijvers, die kinderboeken schrijven vanuit een historisch perspectief) overhandigde schrijfster Martine Letterie deze verhalenbundel aan alle hier verblijvende kinderen.

Natuurlijk werden er een aantal verhalen uit deze bundel voorgelezen door Martine Letterie, Suzanne Wouda en Peter Smit. In deze bundel nemen de Schrijvers van de Ronde Tafel je mee op reis naar de prehistorie, de Romeinse tijd, de Vikingen en de middeleeuwen met vragen als: Kun jij zelf vuur maken? Of slingeren met een kogel? Weet je hoe vergif smaakt? Of hoe je de goden om hulp moet vragen? En ben je ooit aan boord geweest van een drakenschip? Ga op avontuur en beleef de geschiedenis in Archeon.

Het jaarlijkse bezoek van de Romeinse soldaten stond in het teken van het inmiddels gestarte Romeins Festival, dat gehouden wordt in Archeon tot en met zaterdag 10 augustus. Tijdens dit festival verzorgt o.a. de Engelse groep Legio Secvnda Avgvsta exercitiedemonstraties in de arena en demonstreren zij het schieten met de ballista. Je kunt ook zelf meedoen aan de activiteiten zoals exerceren in het legioen en een fibula maken.

De verhalenbundel Op avontuur! is vanaf heden verkrijgbaar in de museumwinkel van Archeon.

Meer lezen?

  • Inwoners Alphen vieren 10 jaar fusie gemeente in Archeon
  • 'De Limes Leeft' podcast met Romein Ratna
  • Shortlist Thea Beckman Prijs 2024
  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design