In Memoriam

In Memoriam

23-10-2022

Onze lieve collega Joke van Geel is heengegaan. 

Joke kwam bij Archeon werken in 2019 nadat zij lang in het onderwijs heeft gewerkt. Het enthousiasme dat zij uitstraalde en haar creativiteit vielen meteen op. Haar onderwijs achtergrond kwam duidelijk naar voren wanneer zij schoolklassen aan het rondleiden was; ze wist de kinderen hun interesse op te wekken en pakte ze in met haar gevatte opmerkingen. 

Ze kwam thuis in Museumpark Archeon na een uiteenlopende carriere in verpleging, maatschappelijk werk en onderwijs. Haar partner, Gerard, en zonen, Anne en Rouke zagen met plezier hoe haar liefde voor handwerk, prehistorie en het overdragen van kennis daar samenkwamen. Ook de zwerfkat, Kafka, die ze in het Archeon vond heeft bij haar een thuis gevonden.

Op haar locatie in de prehistorie was zij vaak aan het handwerken. Ze sprangde haarnetjes, maakte naaldgebonden sokken en handschoenen en naaide haar eigen kleding. Voor in de winter maakte zij vernuftige creaties van stukjes bont genaaid op warme schoenen. Ze was een ware creatieveling.   

Naast dat ze een ontzettend goede tolk was, was ze ook een fijne collega die altijd even de tijd voor je nam. Als je ergens mee zat kon je bij Joke terecht; ze luisterde aandachtig en gaf je advies waar je echt iets aan had. Ze kon ook ontzettend enthousiast worden van de projecten van andere tolken. Het was fijn om met Joke te mogen samenwerken.

Tot het laatste moment was Joke erg betrokken bij haar werk als tolk. Ze schreef een mooi persoonlijk document met daarin haar ervaringen en tips voor het tolken. Wij zijn dankbaar dat we haar woorden op papier hebben en zo nog lang mogen leren van haar gedachtengoed. Zelfs tijdens haar laatste bezoek heeft ze haar kennis gedeeld met bezoekers en haar collega’s. Haar eigengemaakte kleding en handwerkjes zullen in de prehistorie nog lang gebruikt en gedragen worden. Op die manier blijft ze ook voortleven in onze prehistorie. 

Joke vertelde regelmatig dat ze geloofde in sterrenstof te veranderen als zij eenmaal zou komen te overlijden. We gaan haar ontzettend missen en als we ‘s avonds omhoog kijken zullen we denken aan Joke bij het zien van de sterren.

Wij wensen Gerard, Anne, Rouke en familie heel veel sterkte toe. 
Joke is voor altijd in ons hart. Rust zacht lieve Joke. 

Joke van Geel 1.jpg

Meer lezen?

  • 'De Limes Leeft' podcast met Romein Ratna
  • Shortlist Thea Beckman Prijs 2024
  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design