Geslaagde projecten Technasium

Geslaagde projecten Technasium

15-02-2019

Op maandag 28 januari hebben twee groepen van vier leerlingen middels een presentatie hun onderzoeksrapporten gepresenteerd in het auditorium van het museum bij Archeon. Ze hebben op verzoek van Archeon twee opdrachten uitgevoerd, en ze hebben met veel enthousiasme en creativiteit is gewerkt aan deze uitwerking. 

Eén van de projecten was een haalbaarheidsonderzoek waarbij het prijswinnende ontwerp voor een insectenhotel verder uitgewerkt werd. Eerder hadden eerstejaars studenten van het Technasium gedurende drie jaar onderzoek gedaan naar de noodzaak van insectenhotels voor bestuivende insecten. Dit schooljaar is er een rapport geschreven voor een ontwerp ten behoeve van Archeon en ten behoeve van het schoolplein van het nieuw te ontwerpen Lyceum in Alphen aan den Rijn.

Het tweede rapport ging over een ontwerp en uitvoeringsvoorstel van een te bouwen middeleeuws huisje, een zogenaamd doeroute huis. Hier zal het verhaal verteld worden hoe vroegere bewoners omgingen met dingen die we nu afval noemen. Toen waren dat restproducten waar nieuwe producten van gemaakt konden worden. Het voorstel combineerde op een creatieve en ook praktische manier de functie van een transformatiehuisje en een zogenaamde asschuur.

De leerlingen onderzoeken of het mogelijk is om beide onderzoeksvoorstellen volgend jaar verder uit te diepen. Dan studeren ze namelijk af aan het Technasium met een zogenaamde meesterproef.

Meer lezen?

  • 'De Limes Leeft' podcast met Romein Ratna
  • Shortlist Thea Beckman Prijs 2024
  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design