Elke spreekbeurt op school gaat over dat ene weeskind

Elke spreekbeurt op school gaat over dat ene weeskind

22-12-2016

Al anderhalf miljoen exemplaren zijn er verkocht van de boeken uit de reeks De Grijze Jager. Drieduizend fans bezochten een evenement in Archeon. De schrijver zelf was helaas verhinderd.

Bij de zoveelste spreekbeurt over een Grijze Jager-boek was de juf van Manou (10) er wel een beetje klaar mee. Even geen boeken meer uit de populaire reeks. Bijna alle dertien delen waren al door leerlingen besproken, de avonturen van de jonge hoofdpersoon Will en zijn leermeester Halt tot in detail uitgelegd. De hele klas verslond de boeken.

Toen was het even genoeg. „Nu mag het eigenlijk niet meer”, vertelt Manou. „Het werd anders echt te veel hetzelfde.”

Wie jonge kinderen heeft, kan het moeilijk zijn ontgaan: de reeks De Grijze Jager van de Australische schrijver John Flanagan is immens populair. Al enkele jaren behoren ze tot de bestverkochte kinderboeken in Nederland, net zoals de vijfdelige spin-off Broederband. De avonturen van het met pijl en boog bewapende weeskind Will, die moet overleven in een middeleeuws getinte fantasiewereld, spreken een brede groep aan. In Nederland en Vlaanderen gingen tot vorig jaar anderhalf miljoen exemplaren over de toonbank – de hoogste verkoopcijfers na Australië en de VS.

Lees het volledige artikel op: https://www.nrc.nl/nieuws/2016/05/17/elke-spreekbeurt-op-school-gaat-over-dat-ene-weesk-1621298-a142996 

Meer lezen?

  • Nationale bijentelling
  • Ridder in Orde van de Ster van Italië
  • Schots Weekend
  • Nieuwe voorzitter VVvA: Bert Huisman

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design