Eerste Archeologiedagen trekken veel bezoekers

Eerste Archeologiedagen trekken veel bezoekers

19-10-2015

Kinderen, maar zeker ook volwassenen, konden zich dit weekend verdiepen in de wereld van de archeologie. Honderden mensen grepen deze kans aan om eens een kijkje te nemen in dit interessante vakgebied.

De bezoekers van de Archeologiedagen in het Archeon voelen zich voor even echte archeologen. Op het terrein voor het Archeologiehuis zijn originele scherven uit Romeinse tijd en middeleeuwen te vinden. Maar ook replica’s van oude munten. Binnen een uur was alles opgegraven en kon er een nieuwe voorraad verstopt worden. De opgravingsplek zorgt er voor dat kinderen nieuwsgierig worden naar geschiedenis.

De archeologiedagen waren zo'n succes, dat de provincies Noord- en Zuid-Holland en Utrecht een jaarlijks vervolg zeker de moeite waard vinden. Ze hebben deze archeologiedagen als proef opgezet en het resultaat is zeer positief.

Scheepvaartmuseum
In de komende tijd krijgen het Archeon en het naastliggende Archeologiehuis er nog een nieuwe attractie bij.  In Alphen opent binnenkort namelijk het Romeinse scheepvaartmuseum. In deze expositie zijn de beroemde schepen uit Zwammerdam te zien. 

Bron: http://www.alphens.nl/nieuws/evenementen/20940,eerste-archeologiedagen-trekken-veel-bezoekers.html

Meer lezen?

  • Ondernemers in het zonnetje: Monique Veldman
  • Nieuwsbrief De Stad van Sint
  • Opening Tentoonstelling 'Het Verhaal van Sint'
  • Week van het Werk

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2023 Archeon, SERA Business Design