Een strijd om de hoogste macht in Archeon

Een strijd om de hoogste macht in Archeon

19-05-2017

Op donderdag 25 mei strijden de Hoeken tegen de Kabeljauwen om de hoogste macht. Afgevaardigde ridders van de Hoeken een Kabeljauwen komen naar Archeon voor het riddertoernooi. Wie steun jij in deze spannende strijd?

Tijdens Hemelvaartsdag komen de bezoekers in een verdeeld Gravendam, het middeleeuwse stadje in Archeon. Er heerst onvrede over de hoge belastingen, er is een groot verschil tussen arm en rijk. In de loop van de ochtend vindt er een diefstal plaats. Bij het terechtstellen van de daders daagt een Hoekse aanhanger de Kabeljauwen uit. Zij zullen die dag jousten om het lot van twee daders.

Eeuwige strijd

Na het overlijden van de Hollandse graaf Willem IV in 1345 begon de machtsstrijd tussen de Hollandse Hoeken en Kabeljauwen. Het was niet duidelijk naar wie de hoogste macht ging na zijn overlijden. Dit leidde tot spanningen en mondde in 1349 uit in een oorlog tussen beide.

Wie steun jij?

De aanhangers van Willem V werden de Kabeljauwen genoemd, waarschijnlijk omdat in het Beierse familiewapen blauwe ruiten zaten. Dit deed men denken aan de schubben van een vis. Margaretha’s aanhangers noemden ze ‘Hoeken’, omdat men met een ‘hoek’ (haak) een Kabeljauw vangt. In de middag zullen de Hoeken het tegen de Kabeljauwen opnemen. Wie steun jij in deze strijd? Word je een Hoek of een Kabeljauw?

Meer lezen?

  • Shortlist Thea Beckman Prijs 2024
  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design