Een modieus weekend in Archeon

Een modieus weekend in Archeon

21-08-2023

Afgelopen weekend (19 en 20 augustus) stond Archeon in het teken van Mode door de eeuwen heen. Een weekend vol kleding, acessoires en unieke outfits waarin men ontdekte dat mode van alle tijden is. 

In de prehistorie liet Niels Scherpenzeel zien hoe men (mogelijk) in de prehistorie leer looiden. Verder kon je hier ook demonstraties bewonderen van brandnetelbewerking, vlasbewerking, spinnen, bronzen sieraden gieten en wol verven. In een tentoonstelling 'Natuurlijk vezel' kon je kleding bekijken gemaakt van natuurlijk geworven vezels. 

In de Romeinse tijd hadden bezoekers met lang haar de mogelijkheid om hun haar op te laten steken zoals de rijke Romeinse dames dit vroeger droegen. Om het af te maken kon men ook nog eens een mooie Romeinse make-up laten aanbrengen. Verschillende re-enactors waren van de partij. Classic Fabric verkocht historische kleding, Legio II Avgvsta waren aanwezig om oud Romeinse schoonheid tips te delen, en de groep Fectio liet Laat-Romeinse kledij zien. 

Als je liever voor een middeleeuws haardracht ging, dan kon dat ook! In de middeleeuwen kon je je haren laten opsteken, of even langs de barbier chirugijn om je coupe bij te laten werken. Ook kon je in de middeleeuwen wol verven, bedelarmbandjes maken, kleding wassen & bleken, middeleeuws schoeisel passen, kijken bij de klompenmakers, Jonkvrouw te paard spotten. het Middeleeuws Geselschap liet kleding zien uit die tijd. 

Kortom was het een weekend vol mode uit alle tijden!

Meer lezen?

  • Nationale bijentelling
  • Ridder in Orde van de Ster van Italië
  • Schots Weekend
  • Nieuwe voorzitter VVvA: Bert Huisman

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design