Destination Viking Association

Destination Viking Association

18-06-2019

Archeon Museumpark kondigt met trots aan dat de Viking Route of European Cultural Heritage twee belangrijke onderscheidingen heeft ontvangen in de afgelopen weken.

In de laatste 30 jaar heeft de Council of Europe zijn gedeelde Europese waardes gepromoot via een reeks thematische en geografische routes die organisaties uit heel Europa bij elkaar brengt. De Viking Route promoot de rijke cultuur van de Vikingen en wil mensen bewust maken van hun impact op gebied van handel, invloeden, vakmanschap en bovenal hun uitstekende scheepsbouw- en navigatievaardigheden die hen door bijna heel Europa bracht.

De Carlos V Foundation in Spanje heeft de Cultural Routes Programme bekroond met hun meest prestigieuze prijs. De prijs werd gepresenteerd op Europadag (9 mei) door de huidige koning van Spanje tijdens een speciale ceremonie in het klooster van Yuste vlakbij Madrid. De prijs erkent de bijdrage die de Cultural Routes leveren aan de Europese cultuur en identiteit. De Destination Viking Association werd tijdens de ceremonie vertegenwoordigd door haar lokale leden in Spanje, de Council of Catoira, die lieten zien dat de Vikingen ook ver buiten hun Scandinavische thuisland reisden en handelden.

In dezelfde week bevestigde de Governing Body of the Enlarged Partial Agreement of the Council of Europe dat Destination Viking Associationgeaccrediteerd is als de beschermer en manager van de Viking Route of European Cultural Heritage voor de komende drie jaar. De vereniging brengt musea, universiteiten, toeristische instanties, gemeenten en commerciële bedrijven bij elkaar om de Vikingen en hun bijdrage aan het Europees erfgoed te promoten. Het heeft recent een transnationaal project opgeleverd onder de European Union’s Creative Europe Programme om cultuurprofessionals, creatieve performers en jonge mensen samen te brengen. Een reeks roadshows werden gehouden op locaties in Polen, Spanje, IJsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Schotland, Ierland en Engeland.

De Destination Viking Association is de grootste groep van zijn soort in Europa en de accreditatie door de Council of Europe resulteerde in een uitgebreide, onafhankelijke beoordeling van de activiteiten en bezoeken door de assessor aan meerdere leden. Het is een belangrijk kenmerk voor de kwaliteit en het belang van de route, welke vertrouwen geeft aan het publiek, overheden en andere professionele bedrijven.

De voorzitter van Destination Viking Association, Edmund Southworth, is de directeur van de National Heritage agency for the Isle of Man gevestigd in de Ierse Zee. Het was een belangrijke locatie in de Viking en Noorse periode en is nog steeds rijk aan archeologische vindplaatsen en Viking bezoekersattracties.

Edmund Southworth vertelt: “It has been a great honour for the Destination Viking Association to receive these two awards so close together. It demonstrates that the rich legacy of the Vikings is still highly relevant today. At one level Viking-related museums and tourist attractions contribute greatly to tourism across Europe. Between them, Destination Viking Association members attract millions of visitors and create a significant number of jobs. But the association also promotes research and learning. One of the most rewarding activities Destination Viking Association has done recently has been bringing young people together across Europe to perform music and dance inspired by the tales of Viking gods and heroes.”

(NL: “Het is een grote eer voor de Destination Viking Association om deze twee prijzen zo vlak na elkaar te mogen ontvangen. Het laat zien dat de rijke nalatenschap van de Vikingen in deze tijd nog steeds relevant is. Viking gerelateerde musea en toeristische attracties dragen bij aan het toerisme in heel Europa. Leden van Destination Viking Association verwelkomen samen miljoenen bezoekers en creëren een significant aantal banen. De vereniging promoot ook onderzoek en educatie. Een van de meest belonende activiteiten die Destination Viking Association recent georganiseerd heeft was het bijeen brengen van jonge mensen uit heel Europa om muziek en dans te maken geïnspireerd op de verhalen van de Viking goden en helden”.)

Meer lezen?

  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024
  • Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design