Cultuurprijs Zuid-Holland 2018 uitgereikt aan Tom Hazenberg

Cultuurprijs Zuid-Holland 2018 uitgereikt aan Tom Hazenberg

12-03-2018

Op maandag 12 maart heeft Tom Hazenberg de Cultuurprijs Zuid-Holland 2018 ontvangen uit handen van Jaap Smit, commissaris van de Koning en voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, in aanwezigheid van Kees van Velzen, wethouder in Alphen aan den Rijn. De Leidse archeoloog Tom Hazenberg ontving deze prijs vanwege zijn inzet om de maatschappelijke impact van archeologisch erfgoed te vergroten. De prijsuitreiking vond plaats in Theater Castellum te Alphen aan den Rijn.

Prijsuitreiking
Het programma omvatte onder meer een filmportret over Tom Hazenberg en een persoonlijke vlog van de archeoloog over zijn wandeltocht langs Hadrian’s Wall. Kees van Velzen, wethouder in Alphen aan den Rijn, verzorgde een toespraak en juryvoorzitter Jelle Reumer gaf een toelichting op het juryrapport. Aansluitend reikte Jaap Smit de Cultuurprijs Zuid-Holland 2018 uit aan Tom Hazenberg. Aan de prijs is een geldbedrag van € 15.000,- verbonden en een trofee van David Derksen. Muziektheatergezelschap de Veenfabriek zorgde voor een theatrale omlijsting. Tom Hazenberg sloot af met een dankwoord.

Uit de toespraak van Jaap Smit: “Tom Hazenberg legt contacten binnen en buiten de archeologie, brengt partijen samen en enthousiasmeert. Waar de archeologie en maatschappelijke belangen elkaar raken, is Tom Hazenberg in zijn element. In zijn optiek wordt zo het belang van archeologie evident: het geeft een gezicht aan een regio, levert werkgelegenheid op en bevordert het toerisme. De samenleving wordt er beter van.”

De Cultuurprijs Zuid-Holland werd in 2016 voor het eerst uitgereikt en wordt toegekend aan een in Zuid-Holland gevestigde of daar werkzame laureaat, die blijk geeft van excellentie in één van de kunst- of ontwerpdisciplines, erfgoed, natuur of educatie op die terreinen. Vanaf 1966 reikte het Prins Bernhard Cultuurfonds meerdere, oorspronkelijk Rotterdamse prijzen uit.

  

Meer lezen?

  • Nieuwsbrief Zomervakantie 2024
  • Nationale Nachtvlinder Nacht 2024
  • Flora & Fauna nieuws juli 2024
  • Inwoners Alphen vieren 10 jaar fusie gemeente in Archeon

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design