Commissaris van de Koning Jaap Smit onthult mozaïekvloer

Commissaris van de Koning Jaap Smit onthult mozaïekvloer

08-05-2019

Op vrijdag 10 mei 15:00 uur heeft de Commissaris van de Koning van de provincie Zuid-Holland, de heer Jaap Smit, het feestelijke jubileumgeschenk onthuld van de Vereniging Vrienden van Archeon aan het jubilerende Archeon Museumpark. Dit in aanwezigheid van burgemeester mevrouw Liesbeth Spies, wethouder de heer Kees van Velzen van de gemeente Alphen aan den Rijn en directeur Hans Thuis van het Thermenmuseum uit Heerlen.

Reconstructie van de mozaïekvloer in de nissen van Romeins badhuis

In Archeon Museumpark staan 43 reconstructies van gebouwen, hutten en boerderijen die vroeger in Nederland hebben gestaan. Het Romeinse badhuis in Archeon is een geslaagde reconstructie van de Romeinse Thermen (badhuis) in Heerlen. In de twee nissen van het badhuis in Archeon is in nauwe samenwerking met het Thermenmuseum, Restaura en door de vrijwilligers van de Vereniging Vrienden van Archeon intensief gewerkt aan een nauwkeurige reconstructie van de mozaïekvloer in het Romeins badhuis.

Het betreft een reconstructie van een prachtige visgraatvloer met deels mozaïek versiering zoals de Romeinen dat destijds in Nederland bouwden, naar voorbeeld van het 2000 jaar oude en authentieke Romeinse Badhuis in het Thermenmuseum te Heerlen.

De Vereniging Vrienden van Archeon met ruim 400 leden is verantwoordelijk voor het werven, trainen en begeleiden van de vele vrijwilligers die in het museumpark actief zijn en samen met de medewerkers de bezoekers een onvergetelijke dag bezorgen. Voorafgaand aan de overhandiging door de commissaris en de burgemeester gaf de conservator Karin Jeneson van het Thermenmuseum een korte lezing over het ontstaan van het Romeins Badhuis.

  

 

 

Meer lezen?

  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024
  • Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design