Boekenpresentatie

Boekenpresentatie

01-08-2019

Onlangs vond de overhandiging plaats van het Fotoboek ‘De mensen van Archeon’ en kinderboek ‘Op avontuur! Op ontdekkingsreis in Archeon’ aan Kees van Velzen, wethouder Alphen aan den Rijn. Dit ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van Museumpark Archeon.

Kees van Velzen, wethouder Alphen aan den Rijn, met in zijn portefeuille Museumpark Archeon mocht in zijn hoedanigheid als locoburgemeester het fotoboek ‘De mensen van Archeon’ in ontvangst nemen. ‘Archeon is Alphen aan den Rijn’, verkondigde Kees van Velzen bij het doorbladeren van het fotoboek. Hij kreeg een extra fotoboek mee voor de burgemeester Liesbeth Spies die door haar welverdiende vakantie er niet bij kon zijn.

Het fotoboek gemaakt naar aanleiding van 25 jaar openstelling is een geesteskind voor de eigenaren Jack en Monique Veldman. Door de fotograaf Hans Doderer zijn de schitterende foto’s, zoals Kees van Velzen ook beaamde, in weer en wind gemaakt van de vele medewerkers en vrijwilligers. In feite een hommage aan de medewerkers en vrijwilligers, want zonder hen zou het succes van het museumpark nooit aan de orde zijn geweest. Het boek bevat ook een scala aan inspirerende verhalen.

Tijdens een gezellige lunch werd er nagepraat over het kinderboek ‘Op avontuur! Ontdekkingsreis in Archeon’ dat door de Schrijvers van de Ronde Tafel (een collectief van zestien schrijvers die kinderboeken schrijven vanuit een historisch perspectief) Martine Letterie, Joyce Pool en Lydia Rood werd gepresenteerd. De schrijfsters lichtte een tipje van de sluier op over hoe zij boeken schrijven, dit gaat gepaard met veel onderzoek, reizen en interviews.

Beide boeken zijn vanaf heden verkrijgbaar in de museumwinkel van Archeon.

Meer lezen?

  • 'De Limes Leeft' podcast met Romein Ratna
  • Shortlist Thea Beckman Prijs 2024
  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design