Boeken, schrijvers en schutters in Archeon

Boeken, schrijvers en schutters in Archeon

09-09-2017

16 & 17 september is een weekend volop extra activiteiten in Archeon; de uitreiking van de Thea Beckmanprijs, de boekenmarkt van het Genootschap Schrijvers van de Ronde Tafel en het boogschieten van de Scutterie van St. Sebastiaen.

Uitreiking Thea Beckmanprijs
Op zaterdag 16 september wordt de Thea Beckmanprijs 2017 uitgereikt voor het beste historische jeugdboek van de afgelopen twee jaar (leeftijdscategorie 12+). Een deskundige jury onder voorzitterschap van Hubert Slings heeft zich de afgelopen maanden gebogen over een ruim aanbod van oorspronkelijk Nederlandse historische jeugdboeken voor lezers van 12 jaar en ouder. Tijdens de presentatie wordt per boek een animatiefilm getoond die zijn gemaakt door studenten van de Willem de Kooning Academy te Rotterdam. De schrijver van het winnende boek zal de prijs, beschikbaar gesteld door Archeon, ontvangen uit handen van de wethouder van onderwijs de heer H. de Jager.

Shortlist 2017

  • Jan Heerze – Gevaarlijk geheim
  • Marian Hoefnagel – Romeinse tweeling
  • Marjolein van Rest – Weg
  • Rob Ruggenberg – Haaieneiland
  • Annejoke Smids – Bloedzusters

     

Genootschap Schrijvers van de Ronde Tafel
De uitreiking van de Thea Beckmanprijs is in het weekeinde van het Genootschap Schrijvers van de Ronde Tafel. Dit collectief van vijftien schrijvers van historische kinderboeken is zowel zaterdag 16 als zondag 17 september in Archeon. Op beide dagen is een boekenmarkt. De Schrijvers van de Ronde Tafel voorzien - natuurlijk - hun eigen boeken van een handtekening.

Scutterie van St. Sebastiaen
Naast de boekenmarkt zijn de schutters van Scutterie van St. Sebastiaen, meesters van de boog, op zondag 17 september aanwezig in Museumpark Archeon. Ze laten de oude tradities herleven en geven spectaculaire boogschiet demonstraties. Probeer ook zelf een middeleeuwse boog te spannen en het doel te raken!

      

Meer lezen?

  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024
  • Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design