Boeken, Schrijvers en Schutters in Archeon

Boeken, Schrijvers en Schutters in Archeon

09-09-2016

17 & 18 september is een weekend volop extra activiteiten in Archeon; de uitreiking van de Thea Beckmanprijs, de boekenmarkt van de Schrijvers van de Ronde Tafel en het boogschieten van de Scutterie van St. Sebastiaen. 

Uitreiking Thea Beckmanprijs

Op zaterdag 17 september wordt de Thea Beckmanprijs 2016 uitgereikt voor het beste historische jeugdboek van de afgelopen twee jaar (leeftijdscategorie 12-). Een deskundige jury onder voorzitterschap van Hubert Slings heeft zich de afgelopen maanden gebogen over een ruim aanbod van oorspronkelijk Nederlandse historische jeugdboeken voor lezers van 12 jaar en jonger. Tijdens de presentatie wordt per boek een animatiefilm getoond die zijn gemaakt door studenten van de Willem de Kooning Academy te Rotterdam. De schrijver van het winnende boek zal de prijs, beschikbaar gesteld door Archeon, ontvangen uit handen van de wethouder van onderwijs de heer H. de Jager. 

Shortlist 2016:

  • Fedor de Beer – Het kindertransport
  • Wim Bos – De bende van Lijp Kot
  • Martha Heesen – Biezel
  • Anneriek van Heugten – Mijn moeder is geen heks
  • Selma Noort – De zee kwam door de brievenbus

 

Schrijvers van de Ronde Tafel

De uitreiking van de Thea Beckmanprijs is in het weekeinde van de Schrijvers van de Ronde Tafel. Dit collectief van vijftien schrijvers van historische kinderboeken is zowel zaterdag 17 als zondag 18 september in Archeon. Op beide dagen is een boekenmarkt. De Schrijvers van de Ronde Tafel voorzien - natuurlijk - hun eigen boeken van een handtekening.  

Scutterie van St. Sebastiaen

Naast de boekenmarkt zijn de schutters van Scutterie van St. Sebastiaen, meesters van de boog, op zondag 18 september aanwezig in Museumpark Archeon. Ze laten de oude tradities herleven en geven spectaculaire boogschiet demonstraties. Probeer ook zelf een middeleeuwse boog kan spannen en het doel te raken!

Meer lezen?

  • Inwoners Alphen vieren 10 jaar fusie gemeente in Archeon
  • 'De Limes Leeft' podcast met Romein Ratna
  • Shortlist Thea Beckman Prijs 2024
  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design