Bierbrouwen

Bierbrouwen

28-04-2015

In deze grote koperen ketel wordt het bier gebrouwen. In de middeleeuwen is het een populaire drank, omdat het over het algemeen gezonder is dan water. Tijdens het productieproces wordt het brouwsel gekookt en gefilterd. Het dunnebier, dat minder sterk is, wordt gedronken door kinderen en arme mensen. De smaak kan men regelen door meer of minder hop, gagel, hondsdraf of andere kruiden toe te voegen. Deze kruiden vindt men in de kloosterkruidentuin die door de broeders wordt onderhouden.

klooster-8bierbrouwen.jpg

Meer lezen?

  • Tijdelijke tentoonstelling Archeon in Houtskool
  • Archeon Thea Beckmanprijs 2025
  • Natuurbeleid in Museumpark Archeon
  • Vikingen nemen Alphen over; 'Leuk om levend museum te zijn

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2025 Archeon, SERA Business Design