Avondvierdaagse bij Archeon!

Avondvierdaagse bij Archeon!

18-05-2015

Roman Runs in Alphen aan den Rijn!

Van 18 t/m 21 wordt voor het eerst in 18 jaar weer een Avondvierdaagse georganiseerd in Alphen aan den Rijn. Niet alleen dit evenement ziet weer nieuw leven, maar ook ons Romeinse verleden wordt weer leven ingeblazen. Dinsdag 19 mei wordt een heuse ‘Romeinse avond’ voor alle deelnemers. Alphen aan den Rijn (Albaniana) heeft een rijk Romeins verleden, onbekend bij velen!

Tijdens de Romeinse avond loopt de route langs verschillende Romeinse hotspots in Alphen aan den Rijn, waaronder het aquaduct in het centrum en de zuilen bij Kerk en Zanen. Ook zullen alle deelnemers tijdens deze avond de Romeinse nederzetting Traiectum ad Rhenum in Archeon bezoeken. Begeleid door echte Romeinen loopt de route langs verschillende Romeinse gebouwen (inclusief het Alphense Romeinse Museum) alvorens weer richting centrum te gaan.

Om deze avond nog feestelijker te maken, willen we alle deelnemers oproepen om tijdens deze avond, 19 mei, ook in Romeinse kleding de route mee te lopen! Laat op 19 mei tijdens de Avondvierdaagse een foto van jouw groep verkleed als Romeinen maken en maak kans op een compleet verzorgd bezoek aan Archeon en het Romeins Museum!

Kijk voor de spelregels op www.heelalphenwandelt.nl/A4D.

Meer lezen?

  • Nieuwsbrief Zomervakantie 2024
  • Nationale Nachtvlinder Nacht 2024
  • Flora & Fauna nieuws juli 2024
  • Inwoners Alphen vieren 10 jaar fusie gemeente in Archeon

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design