Archeon mag uitbreiden!

Archeon mag uitbreiden!

26-01-2018

De plannen voor de uitbreiding van Museumpark Archeon mogen doorgaan. De Gemeenteraad heeft hierover een historisch besluit genomen. Een aantal woningen worden niet gebouwd en zo krijgt Archeon meer ruimte. Ook gaat de weg verplaatst worden, de tijdelijke weg doorkruist namelijk de route van de parkeerplaatsen naar het park. De nieuwe uitvalsweg voor de wijk Burggooi wordt nu om het park geleidt. 

De uitbreiding van Archeon is noodzakelijk om het nieuwe Nationaal Romeins Scheepvaart Museum een goede plek te geven en toch de verbinding met het huidige Archeon te behouden. De indeling van het park kan nu logischer ingedeeld worden, huidige uitbreidingen op het park kunnen gerealiseerd worden en de entree wordt nu een mooie en Archeonwaardige entree.

Inmiddels is in de Romeinse restauratiewerf de restauratie van de Zwammerdamschepen gestart. Deze schepen zijn in 1972 opgegraven in Zwammerdam op Landgoed Hooge Burch (op de plek van de huidige zorginstelling Ipse de Brugge) en zijn als iconen van de Nedergermaanse Limes de belangrijkste aanwinst voor het nieuwe te realiseren Nationaal Romeins Scheepvaart Museum.

Archeon is zeer verheugd met de steun van de Gemeente Alphen aan den Rijn die deze belangrijke stap heeft gerealiseerd. De Limes staat bovendien genomineerd voor de Unesco Werelderfgoedlijst en is samen met het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum, het Archeologiehuis Zuid-Holland en Museumpark Archeon een belangrijke icoon voor Alphen aan den Rijn.

Meer lezen?

  • Shortlist Thea Beckman Prijs 2024
  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design