Archeon KidsProof 2019

Archeon KidsProof 2019

11-11-2018

Vrijdag 9 november zijn de Museumkids Awards 2019 uitgereikt in het Nationaal Militair Museum te Soest. Zo’n 4000 inspecteurs hebben ruim 11.000 inspecties uitgevoerd onder vele musea, zo ook bij Archeon. Met trots heeft Archeon ook dit jaar de Museum KidsProof Award 2019 in ontvangst genomen met een gemiddelde score van 8,8!

Over Museumkids Awards 2019:

Door zo’n 4.000 Museuminspecteurs, kinderen t/m 12 jaar, zijn het afgelopen jaar ruim 11.000 inspecties gedaan op Museumkids.nl. Museumkids brengt de jongste generatie - en hun (groot)ouders in hun gevolg -  in contact met museale collecties door het hele land. Met die collecties vertellen musea verhalen waardoor kinderen de wereld leren ontdekken. Die verhalen versterken niet alleen de binding met de kostbare collecties maar ook die met hun eigen omgeving.

De waardering die Museuminspecteurs uit het hele land hebben gegeven, maakt duidelijk wat ze van de activiteiten vonden, of ze iets nieuws geleerd hebben, of de medewerkers aardig waren en wat ze zelf aan het museum zouden veranderen. Het museum kan deze waardevolle feedback gebruiken om nog aansprekender programma’s te ontwikkelen en de dienstverlening te verbeteren. De verkiezing van de Kidsproof musea van Nederland draagt daarmee bij aan de kwaliteit van het aanbod van alle musea. Musea met voldoende inspecties en een gemiddeld cijfer van minstens een 7,5 zijn het daaropvolgende jaar Kidsproof Museum. Museuminspecteurs maken, op hun beurt, kans op de titel ‘Museuminspecteur van het jaar’.

Meer lezen?

  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024
  • Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design