730 junioren in een groot symfonieorkest!

730 junioren in een groot symfonieorkest!

13-03-2018

Op zondag 24 juni a.s. wordt in Museumpark Archeon in Alpen aan den Rijn voor de zesde keer het Juniorensymfonieorkesten Spektakel gehouden. Nadat de datum geprikt was, stroomden de aanmeldingen binnen. Maar liefst 21 juniororkesten uit alle hoeken van Nederland, 730 kinderen in de leeftijd tot 14 jaar zullen zich dit jaar aan de poort melden.

Eerlijk gezegd: meer kunnen er ook echt niet bij! Veel orkesten komen al voor de zesde keer.

Het is dankzij Archeon dat deze dag georganiseerd kan worden. Alle deelnemende orkesten, hun begeleiders en dirigenten krijgen die dag gratis toegang tot het park. Publiek kan gebruik maken van een gereduceerd tarief door een E-ticket via www.archeon.nl te kopen: Volwassenen €15, kinderen tot 10 jaar €12,50; gratis toegang voor kinderen tot 4 jaar en met de Museumkaart. Na 16.00 uur kan iedereen zonder entree te betalen het park in om het tutti Spektakel bij te wonen!

Uiteraard is er gedurende de dag voor alle muzikantjes en het meegekomen publiek genoeg te beleven. Archeon is een themapark voor levende geschiedenis van de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Er zijn spannende gladiatorengevechten maar ook kunnen de kinderen zelf aan de slag gaan bij een smid of bakker.

Aan het eind van de middag vormen alle kinderen in de Arena van het park een tutti orkest en laten het publiek horen hoe mooi een symfonieorkest van rond de 700 kinderen klinkt.

Op het programma staat:

  • Overture: The Abduction from the Seraglio (Mozart/Richard Meyer)
  • Spartacus (Brian Balmages)
  • Summer Jam! (Albert Dam)

De orkesten hebben door sponsoring van FASO en Highland Music deze drie muziekstukken met een flinke korting kunnen aanschaffen. Bovendien wordt de dag mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van stichting Herason.

Het zal de laatste keer zijn dat Ruth de Wit en Bekkie Doornweerd deze dag in samenwerking met Archeon organiseren. Zij bekijken alle mogelijkheden voor een vervolg van deze tweejaarlijkse activiteit. Mochten er mensen zijn vanuit de orkesten die de organisatie van het Spektakel op zich willen nemen, dan horen zij dat graag.

Bij vragen kunt u altijd mailen naar bekkieprojects@yahoo.com en ruthwitte@yahoo.com

Meer lezen?

  • Nationale bijentelling
  • Ridder in Orde van de Ster van Italië
  • Schots Weekend
  • Nieuwe voorzitter VVvA: Bert Huisman

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design