6e Junioren Symfonieorkesten Spektakel

6e Junioren Symfonieorkesten Spektakel

13-06-2018

Op zondag 24 juni a.s. wordt in Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn voor de zesde keer het Junioren Symfonieorkesten Spektakel gehouden. Maar liefst 21 juniororkesten uit alle hoeken van Nederland, 730 kinderen in de leeftijd tot 14 jaar zullen zich dit jaar aan de poort melden. Eerlijk gezegd: meer kunnen er ook echt niet bij! Veel orkesten komen al voor de zesde keer.

Uiteraard is er gedurende de dag voor alle muzikantjes en het meegekomen publiek genoeg te beleven. Archeon is een themapark voor levende geschiedenis van de prehistorie, de Romeinse tijd en de middeleeuwen. Er zijn spannende gladiatorengevechten maar ook kunnen de kinderen zelf aan de slag gaan bij een smid of bakker.

Op het muziekprogramma staat o.a. Overture, The Abduction from te Seraglio (Mozart/Richard Meyer), Spartacus (Brian Balmages) en Summer Jam! (Albert Dam). De orkesten hebben door sponsoring van FASO en Highland Music deze drie muziekstukken met een flinke korting kunnen aanschaffen. Bovendien wordt de dag mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van stichting Herason.

Aan het eind van de middag vormen alle kinderen in de Arena van het park een tutti orkest en laten het publiek horen hoe mooi een symfonieorkest van rond de 700 kinderen klinkt.

Voor meer informatie en tickets ga naar https://www.archeon.nl/nl/agenda/6e-junioren-symfonieorkesten-spektakel.html 

Meer lezen?

  • Nationale bijentelling
  • Ridder in Orde van de Ster van Italië
  • Schots Weekend
  • Nieuwe voorzitter VVvA: Bert Huisman

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design