20-jarig bestaan Vereniging Vrienden van Archeon

20-jarig bestaan Vereniging Vrienden van Archeon

30-05-2016

Afgelopen zaterdag 28 mei vierde de vereniging Vrienden van Archeon (VVvA) haar 20-jarig bestaan. Ruim honderd leden waren er getuige van dat burgemeester Spies de toegevoegde waarde van Archeon memoreerde voor de gemeente Alphen en toezegde lid te worden van de VVvA. "Het is belangrijk ons historisch en cultureel erfgoed te behouden en te beleven. Ik zie voor me dat zowel Archeon als de vereniging zich verder zal ontwikkelen en uitbreiden."

Spies kwam samen met wethouder Van Velzen en SP gedeputeerde van Zuid Holland Jansen naar de receptie. Huidige voorzitter van de vereniging Leo van Sister somde in zijn speech alle projecten op die de vereniging heeft gerealiseerd tot nu toe. Zoals de bouw van de bronstijdboerderij en de Romeinse muur en hijskraan, vernieuwing van diverse tuinen bronstijdtempel, de komst van de middeleeuwse klok, het icoon en het Mariabeeld en nog heel veel meer. Voormalig voorzitter Tiny Brouwer wenste zowel de gemeente als Archeon een Archeon 2.0 toe: uitgebreider, met nieuwe projecten en de voortzetting van de goede samenwerking met de gemeente.

Kookboekje
Vrijwilligster Annette Geerlings overhandigde de burgemeester vervolgens het eerste exemplaar van het jubileumcadeau; een kookboekje met verhalen, historische recepten en prachtige actiefoto’s van voedsel bereidende Archeotolken.

Natuurlijk konden ook alle leden daarna hun eigen exemplaar in ontvangst nemen. Zij hadden er al een boeiende middag opzitten, met muziek, verhalen, een huwelijksceremonie en een miniproeverij van historische gerechten en dranken.

Het kookboekje is binnenkort te koop in de Archeonwinkel.

Meer lezen?

  • Nationale bijentelling
  • Ridder in Orde van de Ster van Italië
  • Schots Weekend
  • Nieuwe voorzitter VVvA: Bert Huisman

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design