16de Midwinter Fair

16de Midwinter Fair

29-11-2018

16de Midwinter Fair Yule Fest, een warm midwinterfeest

Zaterdag 8 en zondag 9 december vindt de 16 editie plaats van de Midwinter Fair in Archeon. Het winterse festival voor jong en oud. Dit jaar gaan we het Scandinavische midwinterfeest vieren, we gaan terug naar de oorsprong: de viering van het licht, want de dagen worden weer langer.

De 16de Midwinter Fair heeft wederom een goed gevulde standhouders markt, een uniek muziekprogramma, prachtige rituelen, spectaculair entertainment en historisch straattheater.

Geniet van straattheater zoals de Vikingen dit deden!
De klucht van De Appelboom is een leerzaam verhaal voor jong en oud. Op de Vikingschool leert de bezoeker de vechttechnieken uit deze tijd. Zwaardvechten en boogschieten in de middeleeuwen, genieten van de ganzenhoeder en de dansgroep Deosil Scylla. Het dansende paard Davida danst zelf maar het is zeker de bedoeling dat de bezoekers mee dansen. Ook de Minderbroeders zingen hun Gregoriaanse liederen. Harp, luit en vedel zien en horen we bij Datura en op meerdere plekken wordt akoestische muziek ten gehore gebracht. Luister en huiver bij de legendarische verhalenvertellers in het verteltheater. Bewonder de vuurshow van Magisch Verhaal en laat je verbinden met de traditionele handfasting voor één jaar en één dag.

Exclusief optreden Emian Duo!
Bezoekers kunnen genieten van maar liefst 3 podia vol unieke optredens! Trolska Polska en Pøbel komen over uit Denemarken en nemen ons mee naar de betoverende wereld van trollen, nimfen, dwergen en reuzen. Volop dansbare middeleeuwse muziek op de draailier, doedelzak, luit en middeleeuwse trommels. Emian Duo, uit Italië, geeft een exclusief en intiem optreden in het middeleeuwse klooster. Ook worden er workshops gegeven van balfolk en Ierse dans.

Yule Fest ritueel Heimdall’s Hoorn
Zaterdag 8 december om 18:00 uur wordt het Yule Fest ritueel Heimdall’s Hoorn opgevoerd. Het licht en donker vuur en water, komt tezamen met dit ritueel. Heimdall blaast op zijn hoorn wanneer de krachten van licht en duister elkaar treffen. Hij laat de hoorns klinken samen met de dans, trommel en zang. De grote inspirator achter dit ritueel is Philip Aswind van der Zee.

Samen met de bezoekers maken we er een fantastisch Yule Fest van.

Voor het volledige programma en ticket kijk op www.archeon.nl.

Meer lezen?

  • Archeon ontvangt erepenning Gemeente Alphen aan den Rijn
  • Nationale bijentelling
  • Ridder in Orde van de Ster van Italië
  • Schots Weekend

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design