Nationale Archeologiedagen

Nationale Archeologiedagen

06-10-2017

14 & 15 oktober Nationale Archeologiedagen                 

Veel van onze verre geschiedenis ligt vaak verrassend dichtbij. Onder onze voeten. In de bodem. Wil jij ook ontdekken welke verhalen er allemaal verstopt zitten in de Nederlandse bodem? Kom dan horen, zien en graven tijdens de Nationale Archeologiedagen in Archeon.

Nationale Archeologiedagen                
Een lang weekend waarop iedereen die geïnteresseerd is in het rijke verleden van ons land kennis kan maken met de leuke en boeiende wereld van de Nederlandse archeologie. Iedereen kan komen kijken, luisteren, proeven en ruiken en de handen vuil maken. Je hoeft geen archeoloog te zijn om mee te kunnen doen. Kom oog in oog met de sporen van een ver verleden. Iedereen is van harte welkom.

Er wordt een opgraving georganiseerd speciaal voor kinderen waarbij er gezocht kan worden naar aardewerk en Romeinse munten. De AWN is beide dagen aanwezig en laat zien wat zij allemaal doen: van vondsten wassen en restaureren tot in de boeken duiken wat het zou kunnen zijn. 
De vaste opstelling in het Archeologiehuis is vernieuwd, er er zijn neiuwe vondsten in de vitrine gekomen en er is een nieuwe wisseltentoonstelling. Ook is er een nieuwe bewoner. Voortaan kun je in het Archeologiehuis "persoonlijk" kennismaken met één van de mensen uit het Bronstijdgraf van Wassenaar. Zijn gezicht is met forensische tecnieken gereconstrueerd op basis van zijn schedel. Je kunt een eigen selfi maken in de Bronstijd. 
Voel je ook een Archeoloog en kom langs! 

 

 

Meer lezen?

  • Shortlist Thea Beckman Prijs 2024
  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design