Muzikale Jaarvergadering VVVA

Muzikale Jaarvergadering VVVA

Zaterdag 1 april werd traditiegetrouw de jaarlijkse ledenvergadering gehouden door de Vereniging Vrienden van Archeon met een muzikale afsluiting 


Jaarlijks aan het begin van het Archeon seizoen is de ledenvergadering van de Vereniging Vrienden van Archeon. Tijdens het middagprogramma werd na een hartelijk welkom door Voorzitter Leo van Sister het komende jaarprogramma gepresenteerd waarbij het programma voor de vrijwilligers, een bijzonder groen programma voor de flora en fauna en de cijfers van het afgelopen jaar gepresenteerd werden. 
Na de gebruikelijke Romeinse appeltaart stond de middag in het teken van zingen met Hildegard van Bingen door dr. Hanna Rijken die muzikaal deze jaarvergadering afsloot.  dr. Hanna Rijken is musicus en theoloog en gaf de lezing over de muziek van Hildegard van Bingen (1098-1179). Hildegard van Bingen was een middeleeuwse componiste en theologe. Haar Symphonia geldt als één van de toonaangevendste werken van de middeleeuwen. Zo werden de leden meegenomen naar de werken van Hildegard en maakten zij kennis met deze Symphonia en muziek. Het was  volop genieten van de muzikale lezing waarbij gezamenlijk, al zingend, deze middag werd afgesloten. 

De VVVA organiseert diverse activiteiten voor leden en niet leden als lezingen, workshops en excursies. De vrijwilligers van Archeon worden georganiseerd door de VVVA en de vereniging ondersteunt Archeon middels donaties en projecten. Kijk hier voor meer informatie over de Vereniging Vrienden van Archeon.   


VVVA bijeenkomst met Muzikale lezing Hanna Rijken .jpg
 

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design