Midwinter Fair 2022

Midwinter Fair 2022

Na twee jaar afwezigheid komt het sprookje weer tot leven! Het gehele Museumpark Archeon stond in het afgelopen weekend weer in het teken van de 18e Midwinter Fair, het winterse festival voor jong en oud. 


De Midwinter Fair staat in het teken van de viering van de wederkomst van het licht (de kortste dag) en de bezoekers kwamen, na twee jaar afwezigheid weer in grote getale en in mooie kleding passend bij de MidwinterFair naar het winter spektakel in Museumpark Archeon. 
Op de overdekte Fantasymarkt waren vele kramen en ook in het park waren vele specialisten aanwezig van ambachtslieden tot handelaren. Ook in de knusse middeleeuwse huisjes lag talloze waren uitgestald van sieraden, schapenvachten, boeken en spellen.  
Ook ontbraken de oer-rituelen niet waarbij ‘het oude’ wordt afgelegd om ’gezuiverd’ de nieuwe tijd in te gaan. In de prehistorie voerden priesteressen een spirituele vuurceremonie uit. Heel bijzonder om eens te ervaren. In de vroege middeleeuwen, bij Dorestad, was een Germaans zonnewiel-ritueel. In de middeleeuwen een levend Cruedo en een levende Dungeons and Dragons Liveshow in de Arena.  

Op de vele podia traden bands op uit als The Trouble Notes uit Duitsland, Cuélebre uit Spanje en zelfs helemaal uit Oekraïne Spiritual Seasons. Verder komen Prima Nocta, Datura, Sunfire en Sassenachs uit Zwijndrecht.  

MID WINTER FAIR22-7961-2 Middeleeuwen 1.jpg

MID WINTER FAIR22-8684 De Lakei en dame .jpg

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design