Meivakantie in Archeon

Meivakantie in Archeon

Avé, de Romeinen komen naar Archeon. Tijdens de meivakantie staat het bol van de activiteiten op Museumpark Archeon. Vanaf 28 april tot en met 1 mei zijn de Romeinse dagen in Museumpark Archeon. 


Romeinse soldaten slaan hun kampement op  en zij worden vergezeld door ambachtslieden, dames en kinderen. 
De burgers laten het dagelijks leven zien van toen, er worden demonstraties gegeven en de Romeinse smid is aanwezig. In de Romeinse keuken laten de Romeinen zien over de gebruiken uit deze tijd en over het eten en drinken van toen. Dames maken een mozaïk en met de vele steentjes worden dit prachtige schilderijen. 

Dagelijks vindt in de Romeinse Tempel een Tempelceremonie plaats. In de Romeinse kruidentuin is een speciale speurtocht. Bij een bezoek aan het Romeinse badhuis kunnen de bezoekers meedoen aan een Romeinse massage. 
Ook zijn er interessante rondleidingen in de Romeinse tijd en ook bij de Zwammerdamschepen. De Romeinse Zwammerdamschepen worden momenteel gerestaureerd op het park en de gidsen laten zien hoe dit in zijn werk gaat. De Zwammerdam 2 is al zo goed als klaar en de voorbereidingen voor de Zwammerdam 6 zijn in volle gang.

Nieuw is 'De Via Albaniana' de Romeinse weg waar je over heen kan wandelen en tegelijkertijd kan zien hoe deze weg is gebouwd. De tentoonstelling geeft een overzicht weer over de bouw van deze wegen en de originele wegpaal is hier te bewonderen. 

De dag wordt afgesloten met een spannend gladiatorengevecht in de Arena. 

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design