Jack Veldman

Jack Veldman


 

Jack Veldman (tweede van links) is directeur van het themapark Archeon. Archeon is een klassiek themapark, waar de geschiedenis tot leven komt. 

Over Jack Veldman

Jack Veldman is binnen het Archeon verantwoordelijk voor de financiën, pr en marketing, personeelszaken, planning en events. Ook dient hij resultaten te budgetteren en te realiseren. Hij dient het management van het themapark op zich te nemen en regelmatig teamoverleg te plegen. Extern is Jack Veldman tevens verantwoordelijk voor nieuwe elementen in en de uitbreiding van Archeon. Ook dient hij Archeon te vertegenwoordigen bij organisaties en netwerkbijeenkomsten.

Over het Archeon

In het Archeon zijn er verschillende gebouwen te zien. Momenteel zijn dat er meer dan 40. De gebouwen zijn nagebouwd net als vroeger. Er zijn poorten, herbergen, hutten, kloosters en gilde woningen te zien in het Archeon. De gebouwen zijn nagebouwd naar aanleiding van echte archeologische vondsten. In de gebouwen zijn er ook verschillende bewoners te zien. De bewoners laten zien hoe er vroeger geleefd werd en hoe men bijvoorbeeld kan jagen. De bezoekers van Archeon kunnen heel veel doen, aldus Jack Veldman. Zij kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan verschillende werkzaamheden die worden uitgevoerd door de bewoners of kunnen een rondleiding krijgen. Ook zijn er dagelijks gevechten tussen gladiatoren en andere shows te zien.

Hoe ziet het Archeon eruit?

Het park is opgesplitst in verschillende perioden. Allereerst is de prehistorie een onderdeel van het park. Hier kunnen bezoekers bekijken hoe de jagers vroeger leefden. Vervolgens kunnen de bezoekers naar de bronstijd en de ijzertijd en kunnen ze zien hoe de boeren vroeger in Nederland rond kwamen. De Romeinse tijd laat zien hoe de gladiatoren vroeger leefden en wat ze in deze periode allemaal deden. In de Middeleeuwen kunnen de bezoekers een kijkje nemen in de 14e eeuw. Hier zijn houtbewerkers en bakkers aan het werk. Ook is er een smid. De bezoekers van Archeon kunnen hier ook zelf allerlei activiteiten verrichten. In het Romeins museum krijgen de bezoekers van het park de gelegenheid een video en de Nederlandse geschiedenis te bekijken. Bezoekers kunnen hier zelf ook enkele activiteiten verrichten. Ze kunnen dingen opgraven en onderzoek uitvoeren. Je kunt zien hoe de Romeinen vroeger schreven, wat hun munteenheid was en wat voor wapens ze vroeger gebruikten.

Lees meer op: http://jackveldman.nl/ 

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design