Winterbivak Napoleon

Winterbivak Napoleon

24-02-2024 - 25-02-2024

Winterbivak Napoleon

Dit weekend beleef je zelf hoe het is om in de Napoleontische tijd te leven. Een kampement, het leven van toen met speciale demonstraties. Er worden exercities uitgevoerd, soldaten krijgen soldij uitbetaald, er vinden inspecties plaats van de troepen en men maakt zich gereed voor vertrek naar huis. Daarnaast zijn er diverse schietdemonstraties met zowel musketten als met kanonnen.

Verschillende re-enactment groepen zorgen ervoor dat de Napoleontische tijd tot leven komt. Soldaten en burgers van de N.A.N. (Napoleontische Associatie der Nederlanden), de vereniging 2e Bataillon Grenadier Compagnie en hun gasten uit het buitenland zijn aanwezig. Zij laten de bezoekers allerlei activiteiten en demonstraties zien uit ten tijde van de Bevrijdingsoorlog in Nederland, 1813-1815.

Geniet van de heerlijke brunch!
Combineer jouw bezoek aan de Napoleon winterbivak met een smakelijke voorjaarsbrunch! Op zondag 25 februari schuif je om 11:00 uur aan tafel in de Romeinse Herberg. De brunch eindigt om circa 13:00 uur, genoeg tijd om daarna het park te verkennen. Bij de entree ontvang je een dagprogramma waar alle activiteiten van de dag op vermeld staan. We vragen je van tevoren even te reserveren, zo weten we zeker dat iedereen kan genieten van de specialiteiten van onze Chef.

Meer informatie brunch en reserveren

HORECA-2 (11 of 42).jpg

Wat gebeurt er in de middeleeuwse stad Gravendam in Archeon?

De verschillende eenheden hebben hun kampen ingericht en laten elkaar voorlopig met rust, waarschijnlijk in afwachting van versterkingen. Wel is er een piket uitgezet: een wachtpost, die in de gaten houdt wat de andere partij doet. Want het is oorlog, maar dat betekent niet dat iedere soldaat meteen op een ander schiet. Gesprekken tussen de wachtposten waren niet ongebruikelijk.

Er worden patrouilles gelopen om eten en drinken te vinden, maar ook om te kijken hoe sterk de vijand is en te voorkomen dat de vijand nog kan eten. Als soldaten weinig te eten hebben, zullen ze minder snel het gevecht aan willen gaan.

De commandanten zijn wat besluiteloos. De Franse commandant wil wel weg, maar moet ook rekening houden met zijn loopbaan. Zomaar de boel overdragen kan gevolgen hebben. De geallieerde commandant wil de Fransen weghebben, maar gaat liever de strijd niet aan. Dat gaat ten koste van soldaten en daar is hij zuinig op.

Programma onder voorbehoud - Gratis entree met de Museumkaart

Meer lezen?

  • 23-03-2024
    Verteldag in Archeon
  • 24-03-2024
    Palmpasenprocessie
  • 29-03-2024
    Goede Vrijdag
  • 30-03-2024
    Nationale Museumweek

Impressie

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design