Beleef de geschiedenis

Beleef de geschiedenis

Ervaar het verleden met ál je zintuigen. Zie prachtig gereconstrueerde gebouwen, hoor levendige verhalen van ambachtslieden, en proef lekkernijen gebasseerd op aughentieke recepten - je doet zelf mee met de geschiedenis!


Archeologische reconstructies

Als je door ons park wandelt maak je een reis van maar liefst tienduizend jaar, van de steentijd tot en met de middeleeuwen. Onderweg kom je langs tientallen gebouwen: van rieten koepelhutjes tot luxe koopmanshuizen. Elk bouwwerk is een reconstructie aan de hand van archeologisch onderzoek. Ga vooral naar binnen om een kijkje te nemen! Wil je een reconstructie met eigen ogen zien? Loop dan de speciaal ingerichte scheepswerf in, om te zien hoe de Romeinse Zwammerdamschepen zorgvuldig worden gerestaureerd. Deze schepen zijn in de jaren zeventig opgegraven in Zwammerdam en zullen in de toekomst op ons park te bewonderen zijn.

Archeotolken

In en rond de hutten, huizen en tempels ontmoet je onze Archeotolken. Zij leven en werken zoals mensen uit de verschillende tijden. Zie bijvoorbeeld hoe de jager-verzamelaars alles zelf maken, van hun kleding van gelooide huiden tot hun wapens van steen en bot. Ontdek hoe de smid, de mandenwever, de chirurgijn en de imker hun ambacht uitoefenen in ons middeleeuwse stadje Gravendam. Of durf jij een gladiatorengevecht te zien, of in de Romeinse tempel je toekomst te laten voorspellen? Spreek onze Archeotolken vooral aan: zij vertellen met plezier alles wat je wil weten.

Activiteiten

Een bezoek aan Archeon is een beleving voor jong en oud: of je nu vooral wil leren of vooral wil doen! In iedere tijd kun je actief deelnemen aan de geschiedenis. Denk bijvoorbeeld aan kanovaren in de prehistorie, fibula’s maken in de Romeinse tijd, of boogschieten en vlot varen in de middeleeuwen! Ook de jongste tijdreizigers vermaken zich uitstekend, bijvoorbeeld in de speeltuin, op de uitkijktorens, of in ons mysterieuze doolhof.

Archeologiehuis Zuid-Holland

Met de toegang tot het museumpark krijg je ook meteen toegang tot Archeologiehuis Zuid-Holland. Het museum bevindt zich vlak naast de ingang van het park, in een gereconstrueerde Gallo-Romeinse boerderij. Hier komt het Romeinse leven in de streek tot leven, door middel van allerlei opgegraven voorwerpen in combinatie met films, touchscreens en doe-tafels waaraan je naar hartenlust mag onderzoeken en ontdekken.

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design