Broederkeuken
Broederkeuken

Het klooster bruist van de activiteiten. Er kloppen diverse mensen aan. De broeders koken in de keuken, niet alleen voor zichzelf maar ook voor pelgrims en andere gasten van het klooster. Verder wordt er regelmatig voor hen bier gebrouwen. Daarnaast kunnen de broeders hun gezangen oefenen. Zing je een stukje mee?

Bierbrouwen
In de grote koperen ketel wordt het bier gebrouwen. In de middeleeuwen is het een populaire drank, omdat het over het algemeen gezonder is dan water. Tijdens het productieproces wordt het brouwsel gekookt en gefilterd. Het dunnebier, dat minder sterk is, wordt gedronken door kinderen en arme mensen. De smaak kan men regelen door meer of minder hop, gagel, hondsdraf of andere kruiden toe te voegen. Deze kruiden vindt men in de kloosterkruidentuin die door de broeders wordt onderhouden.

Volgende
/assets/img/tpl/no-image.png Kloostertuin Kloostertuin

Volg ons:

© 2019 Archeon, SERA Business Design