Alle Alphense Koningen verzamelen!

Alle Alphense Koningen verzamelen!

De geschiedenis komt tot leven in Archeon, ook uw geschiedenis! Binnen de 43 locaties van de prehistorie, romeinse tijd en middeleeuwen van Archeon is  de unieke mogelijkheid om werkelijk deel uit te maken van onze geschiedenis.

A


As zondag viert Archeon 3 Koningen en nodigen graag alle families de Koning uit voor een bezoek aan Archeon, waarbij 3 koningen gratis entree ontvangen (per gezin).

Op zondag 4 januari wordt in Archeon het feest van Driekoningen gevierd. Twee dagen eerder dan de eigenlijke datum 6 januari. Kinderen kunnen kerststerren vlechten, broodjes bakken en meedoen aan de verkiezing van de drie koningen. Degene met een boon in het broodje is één van de drie koningen. In optocht gaat het naar de levende Kerststal. De ster wordt gevolgd en onderweg worden Driekoningenliedjes gezongen. De koningen brengen goud, wierook en mirre mee dat ze aan het kindje geven. Als er afscheid genomen is van het kindje in de kribbe gaan de kinderen zingend op bedeltocht door Gravendam om iets lekkers te bemachtigen.

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design