Oer weken

Oer weken

27-06-2020 - 12-07-2020

Oer weken

27 & 28 juni, 4 & 5 juli en 8 t/m 12 juli

Tijdens de oerweken zie je hoe het eraan toe ging duizenden jaren geleden! De prehistorie is vaak onderbelicht in de geschiedenis, omdat deze periode zich afspeelt voor het begin van de geschiedschrijving. We weten dus niet altijd hoe mensen toen leefden, welke tradities en gewoontes ze hadden, wat ze geloofden of waarom. Maar veel dingen weten we juist wel, dankzij de voorwerpen en andere resten die ze hebben achtergelaten. Tijdens het Prehistorisch weekend laten we zien hoe wij denken dat mensen toen leefden. 

In het mesolithicum vertelt de sjamaan zijn oerverhalen. Bij de eerste boeren kun je een armbandje twijnen. De bewoners van de trechterbekerboerderij maken brandnetelthee die je kunt proeven. In de bronstijd worden demonstraties bronsgieten gegeven en in de ijzertijd laat men zien hoe je wol verft.

Word een oermens!
Doe mee met de extra activiteiten en word een oermens! Schmink jezelf met oker als een echte jager. Ga op jacht met pijl en boog. Bouw een hunebed en maak je eigen vuur. Nadat je alle activiteiten hebt volbracht ontvang je jouw jachttoken (een houten amulet met een hert erop) en ben je een echte oermens.

Gratis entree met de Museumkaart. Reserveer hier je bezoek.
Programma onder voorbehoud

Meer lezen?

 • 10-12-2023
  19e Midwinter Fair Zondag
 • 13-12-2023
  Lezing: Constructing the Limes
 • 16-12-2023
  IJsbaan
 • 16-12-2023
  Dickens Kerst Koor

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2023 Archeon, SERA Business Design