Werelderfgoed in je achtertuin

Werelderfgoed in je achtertuin

01-04-2022

Informatiebijeenkomst Romeinse Limes

Woon jij in de regio Leiden / Alphen aan den Rijn / Zwammerdam? Dan woon je aan de Romeinse Limes, de voormalige grens van het Romeinse Rijk die in 2021 is aangewezen als UNESCO Werelderfgoed. Kom vrijblijvend kennismaken met de Romeinse geschiedenis van Park Matilo in Leiden, Fort Nigrvm Pvllvm in Zwammerdam en de beroemde Zwammerdamschepen in Museumpark Archeon!
Informatiebijeenkomst met rondleiding: woensdagavond 12 april, van 19.00 tot 20.30 uur .
Locatie: Grand Café/bezoekerscentrum Nigrvm Pvllvm  op landgoed Hooge Burch in Zwammerdam (Ipse de Bruggen, Spoorlaan 19, Zwammerdam)

Schilderij gemaakt op Atelier Verfstreken in Alphen aan den Rijn

Vrijblijvend kennis maken met het erfgoed in je achtertuin 
Tijdens de bijeenkomst hoor je over de Romeinse geschiedenis van Leiden en/of Zwammerdam, het aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk en krijg je een rondleiding over de bijzondere locatie in Zwammerdam.

12 ap 2.jpg
De bijeenkomst is bedoeld als – echt vrijblijvende – kennismaking met ons mooie erfgoed, te laten zien welke rijkdom er in onze achtertuin ligt maar ook hoe plezierig het is hierbij betrokken te zijn. Dus als je gewoon deze hotspots langs de Limes wilt bezoeken ben je van harte welkom. Ben je na afloop enthousiast om op een of andere een bijdrage te leveren, dan kun je dat ook melden. Wil je alleen op de hoogte blijven van onze activiteiten, is het meer iets voor later of sluit het niet aan op jouw wensen of interesses, dan is dat ook prima.

Wie zijn de organisatoren?
> Genootschap NIGRVM PVLLVM; vrijwilligers van het Limesbezoekerscentrum Nigrvm Pvllvm, op landgoed Hooge Burch, Ipse de Bruggen in Zwammerdam.
> Gidsen van Team Restauratie van de Zwammerdamschepen in Museumpark Archeon (aangesloten bij de Vereniging van Vrienden van Archeon).
>Erfgoedhuis Zuid-Holland 
>stichting Mooi Matilo, Leiden

Meer lezen?

  • Nieuwsbrief Zomervakantie 2024
  • Nationale Nachtvlinder Nacht 2024
  • Flora & Fauna nieuws juli 2024
  • Inwoners Alphen vieren 10 jaar fusie gemeente in Archeon

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design