Weer live vrijwilligersbijeenkomst

Weer live vrijwilligersbijeenkomst

03-11-2021

Het leek wel een feestje de in Romeinse Restauratiewerf, woensdag 27 oktober. Restauratieteamleden, gidsen en Romeinse Archeotolken kwamen sinds tijden weer live bijeen op de restauratiewerf in Museumpark Archeon. Het gonsde van enthousiasme. Een van de belangrijkste conclusies van de bijeenkomst was de noodzaak meer gidsen aan te trekken. Ook t.a.v. de ondersteuning van de gidsen werden puntjes op de i gezet.

De bekende Archeon appeltaart tijdens de vrijwilligersbijeenkomst 2021.jpg

Vrijwilligers
Toekomstige plannen ter ondersteuning van de vrijwilligers werden toegelicht door de nieuwe vrijwilligerscoach van Operatie Zwammerdamschepen, Olav Swart. Ook kon Nora vrijwilligerscoördinator Vermeulen vertellen dat de Vereniging van Vrienden druk doende is om nieuwe vrijwilligers te werven. Aanwezige groepsleden kregen ruim de gelegenheid mee te praten en te denken over noodzakelijke aanpassingen nu Operatie Zwammerdamschepen groeit en steeds meer wordt bezocht.

Presentaties
Daarnaast vertelde Team Restauratie-leider Yardeni Vorst over de voortgang van de restau-ratie van de schepen Zwammerdam 6 en 3. Tot slot plaatste overkoepelend projectleider van Operatie Zwammerdamschepen, Tom Hazenberg, het project in breder verband van de sa-menwerking die Museumpark Archeon helpt organiseren in Alphen aan den Rijn, onder de naam “Wereldstad aan de Limes”. Dit doet Museumpark Archeon samen met partners NI-GRVM PVLLVM, ondernemers in het centrum van Alphen, PReT en de gemeente.

Kom nog dichter bij de beroemde schepen!
Wil ook jij nog dichter bij de beroemde Zwammerdamschepen komen? Wil je achter de schermen kunnen meekijken? Wil je echt alles leren over de Romeinse Limes en het restau-reren van schepen? Of vindt je het gewoon leuk om mensen – jong en oud – welkom te he-ten in de Romeinse Restauratiewerf? Dan kunnen we elkaar helpen.

Want wij zoeken mensen zoals jij, enthousiastelingen die als gids willen optreden bij het Ro-meinse vrachtschip Zwammerdam 2 in Museumpark Archeon.

Operatie Zwammerdamschepen is een uniek project in Nederland, en van groot belang bin-nen het Limes Werelderfgoedprogramma. Scholing wordt verzorgd, aanwezigheid gaat in overleg, enthousiast team aanwezig! Interesse tonen kan via www.vrienden-archeon.nl/vrijwilliger-worden of restauratiewerf@gmail.com.

Meer lezen?

  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!
  • Longlist Archeon Thea Beckman Prijs 2024
  • Goden, gemmen en geluk. Romeinse zegelringen van de Limes

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design