Terugblik succesvol Romeins Festival 2023

Terugblik succesvol Romeins Festival 2023

14-08-2023

Op 30 juli begon het Internationaal Romeins Festival. Tijdens de eerste week was het typisch Nederlands weer, met veel regen en weinig zon. Gelukkig weerhield dat de levende geschiedenisgroepen Legio II Avgvsta uit Nederland en Legio II Avgvsta uit Engeland er niet van om hun kamp op te slaan in Archeon. In de tweede week sloot ook Legio Secvnda Consvlaris uit Italië zich aan. De groepen belichtten verschillende aspecten van het leven in de Romeinse tijd. Zo waren er soldaten uit verschillende rangen die hun uitrusting en positie toelichtten.

Naast de soldaten was er ook een grote groep ambachtslieden aanwezig. Op de markt presenteerden zij hun waren en gaven ze demonstraties van het maken van hun producten. Ook de gewone burgers maakte partij uit van Romeinse gezeldschap. In geuren en kleuren vertelden zij over hoe het dagelijks leven van de gewone burgerij er uit zag ten tijde van het Romeinse Rijk. 

Het gladiatorengevecht, dat elke dag aan het einde van de middag plaatsvond, was nog groter en spectaculairder dan normaal. Met maar liefst twee gevechten zat het publiek de hele show lang op het puntje van hun stoel. 

Archeon bedankt alle Romeinen die zich hebben ingezet tijdens het festival! We zien jullie volgend jaar weer!

Ontwerp zonder titel.jpg

Meer lezen?

  • Nieuwsbrief Zomervakantie 2024
  • Nationale Nachtvlinder Nacht 2024
  • Flora & Fauna nieuws juli 2024
  • Inwoners Alphen vieren 10 jaar fusie gemeente in Archeon

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design