Samenwerking Operatie Zwammerdamschepen en Project Boskoopse Schouwenerf

Samenwerking Operatie Zwammerdamschepen en Project Boskoopse Schouwenerf

03-11-2021

Wat hebben ze gemeen, Het Schouwenerf Boskoop en Museumpark Archeon? Schepen! De Boskoopse Schouw is een erfgenaam van de Romeinse schepen type Zwammerdam. Dat vraagt om samenwerking, dacht archeoloog Tom Hazenberg, initiator van de restauratie van de Zwammerdamschepen.

Half oktober ontmoette Hazenberg oprichters William van Wijngaarden, Sonja de Jong en Fred Booij van het nieuwe project Het Schouwenerf in Boskoop. Deze organisatie gaat zich richten op de bouw van de typisch Boskoops vaartuigen als de schouw en de bok, en op vaartochten met deze historische vaartuigen. De vier kwamen bijeen om te onderzoeken of een nadere samenwerking met Operatie Zwammerdamschepen in de toekomst haalbaar en wenselijk is. Ze gingen uiteen met de afspraak voor een vervolggesprek.

boskoopse Schouwenerf overleg oktober 2021.jpg

Fred Booij (li) en William van Wijngaarden

Opening
Twee weken later, op zaterdag 31 oktober, vond de officiële opening plaats van het Schouwenerf door wethouder van Velzen. Een afvaardiging van Operatie Zwammerdamschepen in de personen van restauratieteamleider Yardeni Vorst en historisch scheepsbouwer Alexander de Vos waren daarbij aanwezig. De Vos benadrukte er het belang van traditionele houten botenbouw.

oopening Het Schouwenerf Boskoop 2021.jpg

Vlnr. Booij, van Velzen, van Wijngaarden

We wensen Het Schouwenerf een goede toekomst toe!

Meer lezen?

  • Nationale bijentelling
  • Ridder in Orde van de Ster van Italië
  • Schots Weekend
  • Nieuwe voorzitter VVvA: Bert Huisman

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design