Samenwerking met Stichting tot verbetering van het Lot der Blinden

Samenwerking met Stichting tot verbetering van het Lot der Blinden

14-12-2021

50 jaar geleden werd op 9 december 1971 het eerste stuk archeologische hout gevonden van wat later ‘de Romeinse Zwammerdamschepen’ zou gaan heten. Precies 50 jaar later vergaderen betrokkenen bij het toekomstige Nationaal Romeins Scheepvaart Museum met secretaris Ellen van den Broek van Stichting tot verbetering van het Lot der Blinden over de toegankelijkheid van het museum. En niet alleen dat: de stichting draagt bij met subsidie en een kennisnetwerk om dit mogelijk te maken. Want erfgoed en cultuur is er voor allen!

Tom Hazenberg: “We zijn erg blij met de donatie van de stichting, want dit betekent dat we met ons plan om het werelderfgoed Limes nog meer inclusief te maken op de goede weg zijn. Museumpark Archeon is niet onbekend hiermee: voor slechtziende en blinde mensen heeft het park bijvoorbeeld een parkgids in braille. Ook voor het nieuwe museum willen we bereiken dat mensen met een beperking zich er welkom voelen en de Zwammerdamschepen optimaal kunnen ervaren.”

All together now
Stichting het Lot der Blinden maakt zich via het project ‘All together now. Universal Design voor het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum.’ sterk voor de inclusiviteit van mensen met een visuele beperking. Ook op cultureel vlak. Het ontwerpteam voor het museum, waar directeur Archeon Monique Veldman en archeoloog/curator Tom Hazenberg deel van uitmaken, betrok vorig jaar museologe Camila Michelini bij het team: zij is als afgestudeerde van de Reinwardt Academie gespecialiseerd in inclusiviteit gericht op musea. De Engelstalige Camila werd gevraagd een plan te maken om het nieuwe museum ook interessant en toegankelijk te maken voor mensen met visuele beperking. Het plan Universal design voor het Nationaal Romeins Scheepvaart Museum, dat via Tom werd geïntroduceerd bij de Stichting tot verbetering van het Lot der Blinden, werd positief ontvangen. Zo positief dat zij financieel willen bijdragen.

Lee meer op Stichting verbetering van het Lot der Blinden op https://hetlot.eu/

Meer lezen?

  • Nationale bijentelling
  • Ridder in Orde van de Ster van Italië
  • Schots Weekend
  • Nieuwe voorzitter VVvA: Bert Huisman

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design