Romeinse weken in Museumpark Archeon

Romeinse weken in Museumpark Archeon

19-07-2021

Van 31 juli tot en met 15 augustus zijn de jaarlijkse Romeinse weken in Museumpark Archeon. Romeinse legionairs slaan hun kamp op, zij worden vergezeld door ambachtslieden, dames en kinderen. Breng een bezoek aan het Romeinse kampement, bekijk de demonstraties en vele andere activiteiten. 

In het Romeinse grensdorp Trajectum ad Rhenum ontmoet je de Romeinen van Archeon. Ga langs bij de pottenbakker in de domus, breng een offer bij de tempel, zoek en ruik de kruiden in de hortus aromaticus (Romeinse kruidentuin) en bewonder het imposante badhuis.  

Beleef nu ook zelf hoe het is om een Romein te zijn en laat je trainen in het Romeinse leger, exerceer mee in het legioen, leer schrijven in de Romeinse school en maak prachtige sieraden.  

Breng ook een bezoek aan het Romeinse kampement van de Nederlandse levende geschiedenis groep Legio Secunda Augusta. Zij beelden het Romeinse en inheemse leven uit van ongeveer 50 tot 150 na christus door middel van re-enactment. Legio Secunda Augusta heeft niet alleen militairen die het Romeinse soldatenleven laten zien, maar ook burgers met hun bezigheden als leer bewerken, kleding maken, koken, mozaïek leggen en masseren. De militaire afdeling bestaat naast de herkenbare romeinse legionairs ook uit auxilia, oftewel de hulptroepen die uit onze regio kunnen komen, maar ook uit de vele andere windstreken van het Romeinse Rijk. 

Speedlezingen van de VVvA 
Tijdens de Romeinse weken zijn er op zaterdag en zondag speedlezingen over interessante Romeinse onderwerpen zoals het thermenmuseum, de Limes en het Romeinse parfumflesje. De speedlezingen worden georganiseerd door de Vereniging Vrienden van Archeon en duren circa 20 minuten. 

Vroege vogels opening op zondag 
Op zondag bezoek je Archeon nog voor de officiële openingstijden. Voor de vroege vogels hebben we op de zondagen om 9:00 uur een speciale rondleiding in de natuur van Archeon en ontdek je de leukste plekjes. 

Meer lezen?

  • 'De Limes Leeft' podcast met Romein Ratna
  • Shortlist Thea Beckman Prijs 2024
  • Opening tentoonstelling ‘Bestemming bereikt?’
  • Juryleden De Jonge Beckmanprijs gezocht!

Op onze social media staan nog meer gebeurtenissen uit de wereld van de geschiedenis!

Volg ons op social media:

© 2024 Archeon, SERA Business Design